Persbericht

Amsterdam, 11 oktober 2017

De OVshop.nl realiseert nu al binnen één jaar al meer dan 100.000 orders via haar webshop.

De OVshop (www.ovshop.nl) is in 2015 gelanceerd door Chip Bizz BV voor de online verkoop van anonieme OV-chipkaarten. Na een succesvolle introductie is dit snel uitgebreid met meer OV-reisproducten: Reissaldo, Dagkaarten, Uurkaarten , Abonnementen, Toeristenkaartjes en Accessoires. Alles eenvoudig te bestellen, snel en veilig. De OVshop.nl realiseert de wens van de reizigers, namelijk: One-stop-shopping in de OV-wereld.

In 2014 stopte TransLink (uitgever van de  OV-chipkaart) met de verkoop van OV-abonnementen van de vervoerders in Nederland. De vervoerders moesten de verkoop zelf gaan verzorgen. De reiziger moest dan maar zien met welk OV-bedrijf hij/zij reisde en op welke site hij/zij het abonnement kon kopen.  Indien de reiziger met meerdere vervoerders reisde moest hij ook op verschillende websites zijn abonnementen kopen en afrekenen.

Het is mogelijk om, overzichtelijk, OV-chipkaart-abonnementen te bestellen via één webshop. Niet alleen maand- en jaarabonnementen van de verschillende vervoerders, maar ook kortingsproducten en de landelijke-abonnementen. Abonnementen zijn alleen voor de persoonlijke OV-chipkaarten geschikt . Sommige kortingsproducten kunnen ook op de anonieme OV-Chipkaart. Alles is per vervoerder overzichtelijk weergegeven en eenvoudig te bestellen. Alles voor de reiziger is te vinden in één webwinkel: www.OVshop.nl.

De OVshop vult duidelijk de behoefte in van de reiziger: One-stop-shopping.  De reiziger moet soms met drie of vier Vervoerders reizen. Ook wisselen de vervoerders soms van gebied (concessie), waardoor de reiziger weer op zoek moet waar hij zijn reisproducten nu moet kopen. Ook biedt de OVshop alle gangbare betaalmethodes.

Ook geeft de website een duidelijk overzicht van de zone-indeling in Nederland zodat de reiziger het juiste abonnement kan bestellen. Daarnaast geeft de site toegang tot uw reissaldo en, altijd handig, uitcheck gemist.

Ook biedt de OVshop alles voor de buitenlandse reiziger, van  travel-tickets, lease van OV-chipkaarten tot de afhaalservice van de bestellingen op Schiphol voor groepen, zakelijke reizigers of toeristen.

De OVshop zal haar assortiment en dienstverlening voor de OV-reiziger blijven uitbreiden. Ideeën of vragen zijn welkom op [email protected].

--------------------------------

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie:

-         [email protected]

-        Afdeling communicatie: 0294-795 157