Persbericht

Inkoop goud Den Haag, maar dan eerlijk…

Waar kan ik terecht voor de inkoop van goud in Den Haag?

De Goudwaag - Inkoop goud Den Haag, maar dan eerlijk... Goud verkopen Den Haag, maar dan eerlijk... Zilver verkopen Den Haag, maar dan eerlijk...Voor inkoop goud Den Haag kunt u o.a. terecht bij De Goudwaag op Van Hoytemastraat 113 in Benoordenhout. Waarom De Goudwaag? Omdat wij vakkennis bezitten, zoals u op deze pagina al kunt lezen. Wij komen uit een lange familietraditie in de goudhandel in Duitsland. Ten tweede zijn wij eerlijk. Geen onrealistische lokprijzen maar een eerlijke prijs. Tenslotte zijn wij een stijlvolle zilveraankoper. Wij zitten niet voor niets in de Van Hoytemastraat in Benoordenhout. Klik hier voor foto’s van de winkel.

De waarde van goud

Goud is een edelmetaal dat een vrij constante waarde bezit. De goudkoers schommelt dagelijks, maar is in de afgelopen maanden tot recordhoogte gestegen. Het is dan ook een goed moment om uw goud te verkopen. Vaak krijgt u er vandaag de dag in euro’s voor terug wat u destijds in guldens hebt bteaald! De Goudwaag adviseert u graag.

Echt goud, verguld of namaak?

Om goud steviger te maken wordt het met andere metalen gemengd. Het goudgehalte wordt vaak uitgedrukt in karaat. Veel sieraden zijn 14 of 18 karaat. Dit betekent dat zij 58,5% dan wel 75% puur goud bevatten. De rest is dan andere metalen. In Nederland moeten gouden voorwerpen altijd voorzien zijn van een stempel dat het karaat bevat. Bij buitenlandse sieraden, zoals Marokkaans goud of Indonesisch goud is dit niet noodzakelijkerwijs het geval. Het goudgehalte kan dan worden vastgesteld door middel van een speciale toetsmethode met salpeterzuur. De Goudwaag doet dergelijke testen vele malen per dag en heeft hierin dus grote expertise. Bij vergulde voorwerpen zit er een dun laagje goud op en is de rest van het voorwerp ander metaal. Deze bevatten te weinig goud om te smelten. En dat is er natuurlijk nog namaakgoud. Uw vakvrouw bij de GOudwaag herkent dit meteen aan de glans en kleur, maar kan u aan de hand van de genoemde testmethode heel gemakkelijk laten zien of het om echt goud of namaak gaat. Advies bij De Goudwaag is altijd gratis.

Gouden tanden, gouden kiezen en gouden kronen

Veel mensen hebben geen idee dat zij bij het trekken van hun oude gouden tanden, kiezen of kronen opeens een fortuin in handen hebben. Het loont absoluut de moeite om deze tanden of kiezen niet bij de tandarts achter te laten, maar deze meer naar huis te nemen en in te leveren. Zij bevatten namelijk vaak 50% of meer puur goud! Het maakt niet uit hoe zij eruit zien, hoe lelijk zij soms ook zijn. Ook is het absoluut geen bezwaar als er nog resten van tanden of kiezen inzitten. De Goudwaag verwijdert deze in luttele minuten zonder enige moeilijkheden.

Gouden munten

Gouden munten zijn vaak van bijna 100% goud en hebben daarom een hoge waarde. U zult versteld staan hoeveel u voor uw goud bij de De Goudwaag kunt krijgen. Wij adviseren u graag, kostenloos!

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform