Persberichten

Jaarlijks worden er miljoenen persberichten uitgegeven, door bedrijven of organisaties om aandacht te vragen voor een standpunt, belang, product of nieuwsfeiten. Persberichten plaatsen is goed voor linkbuilding en SEO.

Wat is een persbericht?

Een organisatie, bedrijf of persoon die de mogelijkheid zoekt om in brede kring aandacht te verkrijgen voor een bepaald standpunt of concreet feit, kan dat beproeven door aan nieuwsmedia zelf een concept voor een artikel te verschaffen. Zo'n schriftelijk nieuwsfeit wordt een persbericht genoemd. Het nieuwsfeit (standpunt of zaak) houdt verband met de belangen of de identiteit van de aanbieder.

Free publicity of betaald adverteren

Uw boodschap kan ook overgebracht worden door betaald te adverteren. Maar men heeft ook de mogelijkheid een persbericht uit te geven. Soms leidt een persbericht tot een redactioneel artikel. Dit artikel heeft meer waarde dan het betaald adverteren, omdat de argwaan bij advertenties wordt weggenomen en dat het een andere partij is die de boodschap overbrengt. Bij een advertentie is de bron niet op voorhand te vertrouwen. Dit verandert indien een andere bron de informatie publiceert.

Middels een persbericht kan men nieuws feiten kenbaar maken of een boodschap overbrengen. Er zijn diverse websites waar u betaald een persbericht kunt insturen. Echter zijn er ook websites zoals EMEA Persberichten waar men gratis een persbericht kan versturen.

Het auteursrecht van het persbericht berust in principe bij de opsteller, maar dit is goeddeels een papieren regel. De "strijd" die gevoerd wordt, betreft niet de eigendom van de tekst of het behoud ervan, maar is er nu juist op gericht die tekst kwijt te raken aan de juiste doelgroep.

Voor meer informatie over het versturen van een persbericht leest u dit artikel: Persbericht versturen

Betalen voor het plaatsen van een persbericht

Betalen voor het plaatsen van een persbericht heeft voordelen, meestal mag u een link naar uw website opnemen en wordt uw persbericht of een link naar uw persbericht op een prominente plaats op de website geplaatst. Daarnaast wordt uw persbericht bij ander persberichten websites aangeboden ter publicatie. Op de website emea.nl wordt uw website tenminste op 8 andere websites gepubliceerd en nemen andere redacties van diverse websites vaak artikelen over.

Het plaatsen van betaalde of gesponsorde persberichten heeft de volgende voordelen:

 1. Een Link naar uw website in het Persbericht
 2. Uw bericht wordt direct gepubliceerd na verzending
 3. Automatische Distributie naar Partner Websites
 4. Prominente Posities op onze Voorpagina en Partner Websites
 5. Een Permanente Link op Websites met een hoge PR
 6. Uw Persbericht is altijd Online Aanwezig en te Raadplegen op het Internet
 7. Verhoog het Bereik en verkrijg meer Online Bekendheid
 8. Ongelimiteerd en Eenvoudig Online uw Persberichten Versturen
 9. Uw Persbericht wordt weergegeven op de RSS Feed
 10. Uw Persbericht wordt Snel Geïndexeerd door Zoekmachines
 11. Diverse Websites en Redacties Raadplegen uw Bericht of Nemen het Over

Het is aanbevolen om betaalde persberichten te plaatsen aangezien er veel meer met uw persbericht gebeurd dan bij een gratis persbericht waarbij uw bericht niet verder wordt gedistribueerd. Indien u betaald voor het plaatsen van een persbericht dan wordt uw persbericht op de voorpagina weergegeven en wordt zelfs gegarandeerd dat uw persbericht op een aantal andere websites wordt gepubliceerd inclusief uw link. Dit is natuurlijk een perfecte tool om backlinks en publiciteit op te bouwen.

Persberichten plaatsen

Verstuur een Persbericht

U krijgt een “Do Follow” link, er is geen controle op spam en er is geen dagelijks limiet.

Uw persbericht of link wordt automatisch doorgeplaatst op diverse websites. Bovendien krijgt uw bericht of link extra aandacht en kan soms dagen of weken (afhankelijk van de aantallen ingestuurde “Persberichten”) een prominente plaats krijgen op de diverse pagina’s van onze website of partner websites.