Waar persberichten publiceren. Top websites om persberichten te versturen - Top 5 sites om gratis een persbericht te plaatsen.

waar persberichten publiceren

Er wordt tegenwoordig veel geschreven over het publiceren van persberichten en het nut daarvan. In dit artikel zal ik het hebben over het SEO persbericht en websites waar je een persbericht kunt publiceren, zowel gratis als betaald.

Veel gestelde vragen:

 • Waar kan ik een persbericht publiceren?
 • Waar kan ik betaalde persberichten plaatsen?
 • Zijn persberichten goed voor SEO?
 • Kan ik linkbuilden met persberichten?
 • Wat is het verschil tussen betaalde en gratis persberichten sites?

Op al deze vragen geven we antwoord, in dit artikel vertellen we over het versturen, verzenden, plaatsen of publiceren van een persbericht. We hebben na onderzoek een lijst gemaakt van zowel betaalde en gratis persberichten websites.

Wat is een persbericht?

Een persbericht is een officiële verklaring die wordt afgeleverd aan leden van de nieuwsmedia met als doel informatie te verstrekken, een officiële verklaring te verstrekken of een aankondiging te doen.

Link building met het publiceren van een persbericht

Persberichten worden tegenwoordig ook gebruikt voor SEO doeleinden en linkbuilding. Door een persbericht te publiceren creëert men een link. Afhankelijk van de website en pagerank, tegenwoordig zijn dat de DA & PA een waardering van Moz. Da staat voor Domain Authority en PA staat voor Page authority. De authority is een score tussen de 0 en 100 en wordt berekent aan de hand van het aantal links en de relevantie.

Het is aan te raden voor elk persbericht welke je gaat publiceren een uniek nieuwsbericht te gebruiken. Dit om "duplicate content" te voorkomen. Men wordt dan eerder afgestraft door de zoekmachines als je probeert de ranking te manipuleren, dat kan natuurlijk ook komen door links te kopen of beter gezegd slechte links vanaf profielen op forums en andere niet gerelateerde websites. Een uitzondering is natuurlijk een persbericht waar je gerust een link naar je website in mag opnemen.

Kort samengevat heeft het een meerwaarde om persberichten te publiceren welke zijn voorzien van een do follow link naar je eigen website. Je creëert een backlink welke weer invloed heeft op je ranking in de zoekmachines.

Tips voor een SEO persbericht

Hierbij enkele korte tips bij het opstellen van een persbericht welke geoptimaliseerd is voor SEO.

 • Ken je keywords.
 • Gebruik een pakkende titel niet langer dan 70 tekens.
 • Geef een introductie waar je alvast vertelt waar het bericht over gaat.
 • Omschrijf de kern van het verhaal.
 • Sluit af met een samenvatting.
 • Vergeet niet de eventuele noot voor de redactie.
 • Gebruik H2 en H3 tags voor de kopjes / sub-titels
 • Zorg ervoor minimaal 300 woorden te gebruiken.
 • Neem 1 en maximaal 3 links op in je bericht.

Do follow links

Controleer of de website waar je gaat publiceren do follow links hanteren. Dit doe je door de link te selecteren en dan met de rechtermuisknop te kiezen voor inspecteren of de bron van de pagina te bekijken.

Gebruik gratis tools

Gebruik tools zoals Google Trends of de keyword planner van Google Adwords om keyword onderzoek te doen. Het is ook handig de zoeksuggesties van Google daarvoor te gebruiken. Er worden suggesties gedaan voor andere vaak voorkomende zoekopdrachten of woorden.

Wil je nog een stap verder gaan gebruik dan Semrush om keywords van zowel jezelf of de concurrentie te vinden. Dit laatste is meer bedoeld voor de SEO professionals, als je handig bent kun je zelf ook gratis gebruik maken van deze tool.

Persbericht laten schrijven

Men kan ook een persbericht laten schrijven. Er zijn diverse schrijvers die persberichten voor je schrijven en zijn te vinden op websites zoals Fiverr. Kijk onder de rubriek Schrijven en vertalen / Persberichten en selecteer lokale verkopers. Er zijn een handjevol Nederlandstalige schrijvers die voor een paar euro een persbericht voor je schrijven.

Gebruik unieke content

Probeer om zoveel mogelijk unieke teksten te gebruiken voor elke website waar je een persbericht wilt publiceren. Zo voorkom je dat jouw persberichten door de zoekmachines worden gezien als dubbele content. Dubbele content heeft geen meerwaarde en wordt niet gewaardeerd door de zoekmachines. Je kunt natuurlijk een bepaald persbericht op diverse manieren (laten) herschrijven. De meeste sites hanteren de voorwaarde dat het om een uniek artikel gaat en dus geen kopie is.

Wil je weten of je content uniek is? Controleer het dan gratis (Premium is betaald) met Copyscape.

Waar persberichten publiceren

We hebben onderzoek gedaan naar de diverse Nederlandstalige websites om persberichten te versturen of te publiceren. In dit onderzoek hebben we gekeken naar prijs, gebruiksgemak, toegevoegde waarde en of je een do follow link kunt opnemen. We hebben vervolgens een selectie gemaakt van potentiële websites waar je betaald je persbericht kunt publiceren.

Uit de vele websites welke betaalde persberichten kunt publiceren met een link zijn er maar weinig overgebleven die we in het onderstaande lijstje hebben kunnen opnemen.

Hieronder een overzicht van persberichten websites waar je een nieuwsbericht of artikel kunt plaatsen of publiceren.

Top 6 betaalde persberichten websites:

 1. Emea.nl
  - Type link: Do follow
  - Bijzonderheden: Al meer dan 20 jaar actief en gebruiksvriendelijk: simpele registratie en publicatie. Tarieven vanaf €15,-

  Screenshot

 2. Persberichtplaatsen.nl
  - Type link: Do follow
  - Bijzonderheden: Betaalbare en heldere site met tarieven vanaf €7,-

  Screenshot persbericht plaatsen

 3. Persberichten.com
  - Type link: Do follow
  - Bijzonderheden: Alleen IT gerelateerde persberichten. Tarief vanaf €49,-

  screenshot persberichten.com

 4. Persbericht.nu
  - Type link: Do follow
  - Bijzonderheden: Ze bieden een gratis dienst aan waar je geen links kunt opnemen en een premium dienst voor €70,-

  screenshot persbericht.nu

 5. Depersberichtenservice.nl
  - Type link: Onbekend
  - Bijzonderheden: Voor distributie van persberichten, geen directe publicatie op de website. Tarieven vanaf €249,-

  screenshot depersberichtenservice.nl

 6. Ezpress.eu
  - Type link: N.V.T.
  - Bijzonderheden: We merken op dat er geen links voorkomen in de gepubliceerde persberichten. Tarieven vanaf €29,-

  screenshot

Top 5 websites om gratis een persbericht te publiceren

We hebben een aantal websites bekeken en geanalyseerd waar men gratis persberichten kan publiceren. We hebben het internet afgezocht en kwamen bekende namen tegen welke tegenwoordig geen gratis persberichten meer aanbieden. Echter hebben we er een aantal gevonden waar het nog steeds mogelijk is gratis persberichten te versturen of te publiceren.

Top 5 gratis persberichten websites:

 1. Mijnpersberichten.nl
  - Type link: Do follow
  - Aantal woorden: N/A

 2. Online-persberichten.nl
  - Type link: Do follow
  - Aantal woorden: N/A

 3. Persberichten.biz
  - Type link: Alleen tekst (geen links)
  - Aantal woorden: N/A

 4. Artikelpost.nl
  - Type link: Do follow
  - Aantal woorden: N/A

 5. Zipzoo.nl
  - Type link: Do follow
  - Aantal woorden: Min. 300 woorden

Conclusie: waar persberichten publiceren

Het heeft meerwaarde om persberichten te publiceren. Je wordt beter gevonden en het verbetert ook je positie in de zoekmachines. Doordat je gebruik maakt van kwaliteits backlinks versterk je de autoriteit van je site of pagina. Een nieuws of persberichten website wordt snel als relevant gezien door de zoekmachines vanwege de vele uiteenlopende onderwerpen van diverse bedrijven of organisaties.

Nieuwswaardigheid

Een persbericht dient een nieuwswaardigheid te bevatten en volgens een bepaalde structuur voor persberichten te worden opgesteld. Het is dan makkelijker te lezen en bevat een link naar je eigen website. Des te meer links van hoge kwaliteit er naar je website verwijzen des te hoger wordt je domein autoriteit (DA & PA).

Backlinks voor SEO

Gratis persberichten kunnen helpen met het verkrijgen van backlinks voor SEO maar is het onzeker hoe lang deze websites nog zullen blijven bestaan. Mogelijk is het een goed idee nu nog gratis SEO persberichten in te sturen voordat ze ook een prijs gaan vragen. Daarnaast viel het op dat er ook engelstalige of anderstalige berichten rondzwerven op de gratis persberichten websites.

Betalen heeft voordelen

Betalen voor een persbericht heeft zijn voordelen. Zo is de autoriteit doorgaans hoger en heb je meer gebruiksgemak en gegarandeerd een link naar je website. Daarnaast zullen deze betaalde websites welke al jaren functioneren niet zomaar offline gaan. Zoals dit het geval is met de vele gratis websites welke maar een korte tijd bestaan of juist als niet relevant worden aangemerkt door de zoekmachines. Hierdoor is de backlink minder waard of juist een gevaar voor een eventuele penalty of afstraffing door de zoekmachines.

Persbericht plaatsen?

Het is de moeite waard om backlinks te verkrijgen door persberichten te publiceren op websites die je wat opleveren. Uit ons onderzoek komen emea.nl en persberichtplaatsen.nl het beste uit de bus. Omdat deze websites precies bieden wat een SEO persbericht nodig heeft. Buitendien zijn ze betaalbaar en al meer dan 20 jaar actief.

Verkrijg een backlink met behulp van een persbericht door een persbericht te plaatsen op deze website.