Bij het schrijven van een persbericht komt heel wat kijken. De schrijver moet zich verplaatsen in de positie van de journalist. Als het bericht goed geschreven is volgens de geldende normen, zal de journalist sneller geneigd zijn het bericht te plaatsen of zelfs in zijn geheel over te nemen.

Een persbericht bestaat uit een titel, inleiding, kern en samenvatting. Tenslotte geeft men meestal ook een noot voor de redactie waar alle contact informatie te vinden is. Hoe deze structuur aan en het zal een stuk eenvoudiger worden een persbericht op te stellen en de informatie op een juiste manier over te brengen naar de lezen van het persbericht. In de noot voor de redactie kan behalve contact informatie ook informatie over het bedrijf staan met een korte omschrijven waar men voor staat.

Lees meer over het opstellen van een persbericht: Opstellen Persbericht

Voorbeelden Persberichten

Het kan handig zijn om ook eens te kijken hoe anderen een persbericht hebben geschreven, u kunt hier van leren. Voor het juiste voorbeeld kijkt u hier: Voorbeeld Persbericht

Voor echte voorbeelden kan men ook in ons archief van persberichten kijken om inspiratie op te doen: Persberichten archief of op deze website: www.emea.nl

Persberichten publiceren

Persberichten kunt u op diverse websites plaatsen. Naast het plaatsen van het persbericht op de eigen website dient deze ook op andere website geplaatst te worden. U kunt op deze manier profiteren van meer media aandacht. Daarnaast is deze media aandacht vaak gratis.

Wij adviseren te betalen voor een persbericht dit heeft vele voordelen. Bespaar u zelf moeite en werk om persberichten te plaatsen op diverse websites. Plaats een betaalde persbericht en uw persbericht krijgt extra aandacht en een prominente link naar uw persbericht. Voeg een link toe aan uw persbericht en verstuur deze slechts 1 maal. Vele websites nemen persberichten over en publiceren deze op de eigen sites via de aangeboden RSS feed. Meestal binnen een uur verschijnt het bericht op andere websites en wordt al snel opgepikt door zoekmachines en door Google nieuws. Dit in tegenstelling tot gratis persberichten waar het niet mogelijk is een link naar uw website op te nemen.

Waar een persbericht plaatsen

Er zijn diverse bedrijven waar u persberichten kunt laten publiceren met uiteen lopende tarieven. Op de website van Emea Persberichten kunt u zowel gratis als betaalde persberichten plaatsen.

Meer informatie voor het publiceren van een persbericht vind je hier: Persbericht versturen