Persbericht plaatsen

Persberichten kunt u op diverse websites plaatsen. Naast het plaatsen van het persbericht op de eigen website dient deze ook op andere website geplaatst te worden. U kunt op deze manier profiteren van meer media aandacht. Daarnaast is deze media aandacht vaak gratis.

Neem de tijd om een goed persbericht te schrijven, want als u hem eenmaal heeft verstuurd dan kunt u hier niets meer aan veranderen. Hier kan u meer lezen over het schrijven van een persbericht.

Extra publiciteit voor uw persbericht

Verstuur een "Persbericht" via ons.  Uw persbericht wordt doorgaans binnen enkele uren opgepikt door diverse nieuws websites en Google. Uw persbericht of link wordt automatisch doorgeplaatst op diverse websites binnen en buiten ons partner netwerk.

Registreer Nu

Om *onbeperkt persberichten te plaatsen. Bekijk onze abonnementen en tarieven.

Meer persberichten websites

www.emea.nl (Nederlands)
www.comunicadosdeprensa.org (Spaans)
www.worldpressrelease.org (Engels)

Auteursrecht

Het auteursrecht van het persbericht berust in principe bij de opsteller, maar dit is goeddeels een papieren regel. De "strijd" die gevoerd wordt, betreft niet de eigendom van de tekst of het behoud ervan, maar is er nu juist op gericht die tekst kwijt te raken aan de juiste doelgroep.

Tips voor het plaatsen van een persbericht

Belangstelling wekken

Dat een standpunt of feit in een persbericht wordt verwoord, maakt het nog niet tot een nieuwsfeit. Een feit is pas een nieuwsfeit als het nieuwswaarde heeft: het dient de belangstelling van de ontvanger te wekken. Dat laatste is meteen een eerste doelstelling van het persbericht.

Overtuigen

Een persbericht maakt deel uit van de marketingcommunicatie: het gaat immers om de communicatie tussen een aanbieder en een (beoogde) afnemer van het nieuwsfeit. De aanbieder heeft belang bij dit nieuwsfeit, hetgeen er al uit blijkt dat hij moeite doet het onder de aandacht te brengen. Dat belang kan erin gelegen zijn dat men probeert de eigen bekendheid te vergroten, de eigen positie te verduidelijken of een activiteit aan te kondigen.

Lees hier meer over het schrijven van een persbericht.

Persbericht plaatsen

*onbeperkt: U dient wel onze voorwaarden en fair use policy in acht nemen, spam en affiliate codes worden niet gewaardeerd. Wij behouden ons het recht voor om persberichten te verwijderen of uw account te blokkeren zonder opgaaf van redenen. Genoemde prijzen zijn Exclusief B.T.W.