Groningen – 2 februari 2010

Persbericht: 45-plussers en jonge senioren kiezen voor term medior

Mensen in de leeftijdscategorie 45-65 jaar voelen zich te jong om met ‘senior’ aangesproken te worden. Daarnaast vindt men een leeftijdsaanduiding zoals 50- of 60-plusser veelal confronterend.

Dit is gebleken uit een onderzoek dat in de afgelopen maanden door Mediorweb.nl (voorheen Seniorstartpagina.nl) uitgevoerd is.

In juni 2009 is Seniorstartpagina.nl (sinds 19 januari 2010 Mediorweb.nl) succesvol gelanceerd als informatieve en interactieve website gericht op de doelgroep 45 – 65. Uit de toenemende interactie tussen bezoekers van de website, klanten en het team van de website bleek dat de term senior (ervaren, wijs) veelvuldig geassocieerd wordt met de term senioren waarbij weer direct gedacht wordt aan zaken als hulpbehoevendheid, rollators en ouderdom.

Op basis hiervan is er onderzoek gedaan naar een nieuwe naam voor Seniorstartpagina.nl. Uniek hieraan is dat de bezoekers en leden van de website de kans kregen om een nieuwe naam voor de website te kiezen. De bezoekers konden door middel van een poll op de website stemmen op een nieuwe naam. Daarnaast is er steekproefsgewijs een telefonische enquête gehouden onder de bestaande leden van de site, waaraan 189 leden hebben meegewerkt.

Lange tijd was er geen specifieke benaming voor de doelgroep in de leeftijd van 45 – 65 jaar. Uit het onderzoek is gebleken dat deze doelgroep zich goed kan identificeren met / aangesproken voelt door de term ‘medior’ of ‘medioren’.

‘Medioren’ zijn geen junior meer, voelen zich nog geen senior, maar zitten er tussenin. ‘Medior’ staat voor een ervaren iemand die midden in het leven staat.

Poll: Stem op een nieuwe naam voor Seniorstartpagina.nl

De bezoekers van Seniorstartpagina.nl kiezen met 82,9 % van de stemmen massaal voor de term medior. Hieruit is eveneens gebleken dat bezoekers in de leeftijdscategorie 45-65 jaar zich goed kunnen identificeren met de term ‘medior’.

Uit de poll is tevens naar voren gekomen dat een ruime meerderheid (53,6 procent) Mediorweb.nl heeft gekozen als nieuwe naam voor Seniorstartpagina.nl.

Via de poll ‘Stem op nieuwe naam voor Seniorstartpagina.nl’ konden bezoekers kiezen uit:

Mediorweb.nl 53,6%
Mediorsite.nl 17,9%
Mediorstartpagina.nl 11,4%
Seniorstartpagina.nl 15,7%
Iets anders 1,4%

Telefonische enquête bezoekers

Gedurende het onderzoek is er door 189 leden meegewerkt aan een telefonische enquête waarin dieper werd ingegaan op o.a. de termen senior, medior, 50-plusser en de naamswijziging voor Seniorstartpagina.nl

Vanaf dinsdag 26 januari 2010 j.l. is de naam Seniorstartpagina.nl vervangen door Mediorweb.nl

De poll is te vinden via de volgende link:

http://www.mediorweb.nl/poll/stem_op_een_nieuwe_naam_voor_seniorstartpagina_nl

Over Mediorweb.nl

Mediorweb.nl is een informatieve en interactieve website die zich richt op de actieve doelgroep in de leeftijd van 45-65 jaar. De website is ontstaan naar aanleiding van diverse onderzoeken, waaruit is gebleken dat de betreffende doelgroep behoefte heeft aan een overzichtelijke en informatieve website met voor hen interessante informatie. De website is in juni 2009 succesvol gelanceerd en heeft in korte tijd een bezoekersaantal van ruim 50.000 unieke bezoekers weten te bereiken.

Mediorweb.nl voorziet haar bezoekers per rubriek van informatie, tips en een overzicht van interessante en kwalitatief goede websites. In het overzicht van deze websites vinden bezoekers niet alleen de grote bekende organisaties, maar vooral ook de bijzondere en moeilijk vindbare websites, zoals “de website van dat heerlijk rustige kleinschalige bungalowparkje aan de zonnige westkant van het Canarische eiland La Palma, welke beschikt over 5 prachtige bungalows in een idyllische natuurlijke omgeving….”

Binnen Mediorweb.nl is er dagelijks een team medewerkers bezig om de rubrieken aan te vullen met nieuwe informatie, interessante nieuwsfeiten, website tips en suggesties. Daarnaast wordt er continue gewerkt aan nieuwe rubrieken en ideeën zodat Mediorweb.nl de grootste website voor medioren blijft.

Noot voor de redactie:

Profiel Mediorweb.nl

Website: http://www.mediorweb.nl
Bezoekers: 51.351 unieke bezoekers per maand (januari 2010, Google analytics)
Geslacht: 56% vrouw / 44% man
Leeftijd: 65 jaar 19%

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Mark Popken
Mediorweb.nl
Herestraat 104
9711 LM Groningen

Tel: 050-820 00 11
Mob: 06-4220 2280
E: [email protected]
I: http://www.mediorweb.nl
L: http://nl.linkedin.com/in/markpopken

Website: http://www.mediorweb.nl