TenneT sluit geen nieuwe bedrijven meer aan op hun netwerk in Brabant en Limburg. Het net is vol zegt TenneT woordvoerder Eefje van Gorp op NOS-nieuws van afgelopen 9 juni ’22. Zilverstroom Energy uit Tilburg komt met een snelle oplossing voor dit serieuze probleem.

----
Het huidige TenneT netwerk moet volledig worden aangepast omdat het niet is gemaakt waar het nu voor wordt gebruikt. Als gevolg hiervan ontstaat transportschaarste waardoor de levering van elektriciteit aan de industrie in het gedrang komt. De oplossing voor dit probleem vereist een investering van vele tientallen miljarden Euro’s over een periode van jaren.

Om de congestie op korte termijn op te lossen ontwikkelde Rosch Innovations uit Duitsland een nieuwe technologie die geen gebruik van fossiele brandstoffen maakt. Deze revolutionaire groene energie technologie, Rosch Kinetic Power Plant, wordt in Nederland op de markt gebracht door Zilverstroom Energy uit Tilburg.

Door te kiezen voor de Rosch Kinetic Power Plant technologie krijgt de industrie goedkope groene elektriciteit op de plaats waar die is gewenst zonder dat een netwerkaansluiting met voldoende capaciteit op het TenneT netwerk vooraf noodzakelijk is.

Met deze revolutionaire ontwikkeling kan veel sneller op de vraag van de industrie naar goedkope groene elektriciteit worden ingespeeld. Zelfs op plaatsen waar nog geen aansluiting op het TenneT netwerk in de planning zit.

Rosch Kinetic Power Plant energie systemen kunnen snel worden geplaatst omdat er geen langdurige vergunningstrajecten nodig zijn. De reden hiervan is dat deze systemen nauwelijks zichtbaar zijn en vrijwel geluidloos hun werk doen.

De Rosch Kinetic Power Plant energie systemen kunnen 24/7 vermogen leveren tegen een kWh prijs van +/- 3 cent en worden geleverd in verschillende vermogensklassen.

De systemen zijn in gebruik bij overheden in Azië en in het Midden-Oosten.

----
De regio Eindhoven, het industriecomplex bij Moerdijk en het industriecomplex Chemelot in Limburg hoeven zich daarom geen zorgen meer te maken over hun stroomvoorziening.

Door te investeren in een Rosch Kinetic Power Plant is er voldoende elektriciteit en kan de industrie weer plannen maken voor de groei van hun activiteiten zonder afhankelijk te zijn van de ontwikkelingen bij TenneT.

Hiermee krijgt TenneT meer tijd om hun netwerk op orde te brengen en kan de industrie doorgroeien.

Zo kunnen Zilverstroom Energy en TenneT er samen voor zorgen dat de groene stroom levering aan de Nederlandse industrie de komende jaren is veilig gesteld.
----

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Afdeling Verkoop
Telefoon: +31 (88) 0306350
Email:
[email protected]
Website:
https://www.zilverstroom.com/