Coach Linda Nuyts leert verstokte ‘dieters’ hoe ze weer contact kunnen maken met hun lichaam en met hun ergste vijand: honger. En zij doet dit vanaf 21 maart ook online met een cursus die volledig via het Internet te volgen zal zijn.

“In onze westerse cultuur vechten heel wat mensen met hun gewicht,” vertelt coach Linda. “Wanneer het ene dieet na het andere mislukt, wijdt men dit vaak aan een gebrek aan wilskracht. Het emotionele en mentale aspect van afslanken wordt daarbij volledig uit het oog verloren. Als psychotherapeute en coach, wil ik mensen meer bewust maken van deze ander kant van afslanken.”

Emotioneel eten en negatieve gedachten kunnen een dieetpoging ernstig beïnvloeden. “Mensen eten vaak om gevoelens van stress, onmacht of verdriet weg te eten.” legt Linda Nuyts verder uit. ” Zij zijn zich daar niet echt van bewust en voelen zich na een eetbui vaak schuldig en zwak. Als zij zich echter realiseren dat zij vanuit emoties eten, kunnen zij andere manieren zoeken om met die emoties om te gaan. Gezond eten gaat dan gemakkelijker.”

In het e-book dat bij de cursus hoort kan je lezen dat ook negatieve gedachten een dieet kunnen saboteren. Wanneer je maar vaak genoeg tegen jezelf zegt dat je “een snoeper” bent, dan ga je je daar ook naar gedragen. Met de allernieuwste coachingtechnieken is het mogelijk achter deze negatieve overtuigingen te komen en ze ook te veranderen. Het e-book daagt je daarbij uit om meer te luisteren naar je lichaam, eerder dan naar wat een dieet je voorschrijft.

“Mensen zijn vaak verbaasd wanneer zij voor de eerste keer echte fysieke honger voelen. Fysieke honger is eerder een natuurlijk gevoel dat zachtjes aanspoort om iets te eten. Emotionele honger daarentegen heeft iets dwingends en voelt zeker niet aangenaam. Dat is voor vele mensen een wereld van verschil. Zij zijn dan ook blij met dit hongergevoel, omdat zij niet meer geregeerd worden door eetbuien en dwangmatig eten.”

Gratis informatie
Voor gratis informatie, voorproefjes en speciale voorwaarden bij de start van de online cursus kan je terecht op de website.

Website: http://slankmeteftenaffirmaties.be/