PERSBERICHT

Driel 1 Februari 2014-01-23

 

BeesandUs releases “The Lives Of Others” debutalbum

 

BeesandUs heeft een bijzondere cd gemaakt met gastmuzikanten Andre Heuvelman (trompet) en Carl B. Hoyng (sax) die 1 Februari uit is gekomen.

 

BeesandUs (Chris Petter en Menno baas) hebben na jarenlange opname-ervaring in hun studio, besloten nu hun eigen album te produceren en hebben daarvoor de hulp ingeroepen van Andre Heuvelman (o.a. NL-blazers-ensemble, Rotterdams filharmonisch etc.) en Carl B. Hoyng (o.a.De nieuwe Galukken)

Deze samenwerking heeft als resultaat een verassend geluid opgeleverd met een onnavolgbare stijl die moeilijk te categoriseren valt.

Van Dark Jazz Ambient Bristol sound tot Lounge Fusion is slechts een benadering van hun stijl.

 

Ook is er gebruik gemaakt van samples via Youtube, waarin bijvoorbeeld een jonge getalenteerde violist uit Iran (in principe is alle muziek verboden in Iran!) op straat illegaal zijn viool speelt en wonderwel paste in “spicey Food” op track 4 op het album “the Lives Of Others”

De Iraanse zanger Ba Ba zingt op dezelfde track een Iraanse traditional, begeleid door een Farsi Ney (Iraanse traditionele fluit)

 

Gecombineerd met invloeden van muziekstromingen uit verschillende decennia en landen, is dit een album wat niet snel gaat vervelen.

 

Noot voor de redactie:

 

Meer informatie over BeesandUs en de release van de cd die

1 Februari uit is gekomen: alle tracks zijn te beluisteren op http://beesandus.bandcamp.com/album/the-lives-of-others en op www.beesandus.com

Onder het kopje “press” vind u dit persbericht ook. Mail voor alle ins en outs met Chris Petter; [email protected]

of vul het contactformulier in op deze wesbite.