Persbericht

CA CloudMinder biedt security-ondersteuning voor on-premise en cloud-applicaties

Utrecht, 22 februari 2013CA Technologies heeft een nieuwe versie van CA CloudMinder uitgebracht. De uitbreiding van deze oplossing voor Identity en Access Management (IAM) bevat ondersteuning voor sociale identiteiten en kan nu ook standaard samenwerken met on-premise en cloud-applicaties, zoals Office 365. CloudMinder helpt bedrijven bij het versterken van klantrelaties en stroomlijnt het beheer en de toegang van gebruikers tot zowel on-premise als cloud-applicaties. Dit zorgt voor efficiëntere processen en levert bovendien kostenbesparingen op.

CA Technologies biedt met CA CloudMinder een zeer schaalbare IAM-oplossing voor zowel cloud- als on-premise applicaties. CA CloudMinder bestaat uit drie hoofdcomponenten die afzonderlijk of gezamenlijk in een geïntegreerde IAM-service kunnen worden toegepast:

  • CA CloudMinder Advanced Authentication: beschermt tegen ongeautoriseerde toegang door het gebruik van meerdere vormen van sterke authenticatie en risicoanalyses om de identiteit van gebruikers te valideren.
  • CA CloudMinder Identity Management: biedt gebruikers toegang tot een breed scala aan on-premise applicaties en cloud-diensten, maar regelt ook dat deze toegang op de gewenste momenten weer wordt ingetrokken. Daarnaast biedt CA CloudMinder Identity Management uitgebreide mogelijkheden om individuele gebruikers en groepen te beheren. Door met bestaande zogeheten ‘Identity Stores’, zoals Active Directory en LDAP samen te werken en te synchroniseren, zorgt CA CloudMinder voor een zeer snellere implementatie en ingebruikname.
  • CA CloudMinder Single Sign-On (SSO): ondersteunt organisaties met betrouwbare identiteitsfederatie in een samengestelde, cloud-gebaseerde ‘single sign-on’-oplossing. Door het gebruik van CA SiteMinder, is CA CloudMinder Single Sign-On zeer schaalbaar en controleert het de toegang van miljoenen gebruikers van binnen en buiten de organisatie.

Dankzij de jarenlange ervaring van CA Technologies met Identity & Access Management én het leveren van Authentication-as-a-Service, biedt CA CloudMinder één enkel systeem voor identiteits- en toegangscontrole binnen de gehele organisatie. Daarnaast levert de oplossing kostenbesparingen op door de snelle implementatie, de voorspelbaarheid van kosten en de vermindering van het benodigde beheer, terwijl ook veel kleinere belasting wordt gelegd op de bestaande IT-infrastructuur.
 
“De eisen die organisaties stellen aan Identity & Access Management veranderen naarmate zij nieuwe manieren inzetten om kosten te besparen en groei te realiseren. Denk hierbij aan het integreren van cloud-diensten, het opzetten van beleid voor Bring-Your-Own-Device en het ondersteunen van sociale identiteiten om dichter bij de klant te komen”, zegt Paul Ferron, Director Security Solutions EMEA bij CA Technologies. “Deze veranderingen én de vraag van de klant heeft onze visie over CA CloudMinder gestuurd. Hierdoor functioneert CA CloudMinder nu als één oplossing voor het managen van de identiteiten en toegang van alle werknemers, partners en klanten op on-premise en cloud-applicaties, ongeacht het apparaat of de identiteit die zij willen gebruiken.”
 
Nieuwe mogelijkheden van CA CloudMinder zijn onder andere:

  • Ondersteuning voor sociale identiteiten: Met de ondersteuning voor OpenID, OAuth, WS-Fed en SAML, levert CA CloudMinder een single sign-on en zelfregistratie bij websites van klanten die Facebook- en Google-identiteiten gebruiken. CA CloudMinder Advanced Authentication biedt daarnaast ook zogeheten step-up beveiliging voor traditionele log-ins op basis van gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Uitgebreide ondersteuning voor on-premise en cloud-applicaties: CA CloudMinder helpt bedrijven kosten te besparen doordat nu veel minder tijd en inspanning nodig is voor het opzetten en invoeren van een systeem voor Identity Management. Door meer dan dertig connectoren toe te voegen voor provisioning, waaronder ondersteuning voor Microsoft Office 365, mainframe en andere populaire applicaties, heeft CA CloudMinder het aantal configuraties die ‘out of the box’ worden ondersteund aanzienlijk vergroot waardoor de implementatietijd drastisch verbeterd is.
  • Ondersteuning voor keuze in IAM: CA CloudMinder biedt klanten de keuze in hoe zij hun IAM-behoeften willen ondersteunen in de back-end, terwijl het management en administratie op de front-end gestroomlijnd wordt. Hierdoor kan CA CloudMinder naadloos samenwerken met andere oplossingen van CA voor provisioning, federatie en authenticatie. Daarnaast kunnen organisaties hun reeds eerder gedane investeringen in dit soort oplossingen beschermen, terwijl zij toch gebruik kunnen maken van de nieuwe functionaliteiten van CA CloudMinder. Dit geeft klanten bovendien een aantrekkelijke keuze: ze kunnen enkel CA CloudMinder IAM-as-a-service gebruiken om alle on-premise of cloud-applicaties te managen, of ze kunnen een mix van CA CloudMinder met andere on-premise IAM-oplossingen van CA Technologies gebruiken – die allemaal beheerd worden vanuit een single user-interface.

Meer informatie kunt u vinden via http://www.ca.com/mindyourcloud

Over CA Technologies  
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com  

Abonneer op CA Technologies
 
CAworld www.ca.com/press/caworld 
CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform