Persbericht

3DEXPERIENCE-oplossing waarmee marketeers in kortere tijd indrukwekkende productverpakkingen kunnen ontwerpen

Maarssen 21 februari 2013Dassault Systèmes, 3DExperience-specialist en marktleider in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert ‘Perfect Package’. Met deze nieuwe oplossing kunnen fabrikanten van consumentenproducten in kortere tijd indrukwekkende verpakkingen ontwerpen en laten maken. Op basis van Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE platform helpt Perfect Package namelijk alle deelprocessen voor verpakkingsontwerp in de gehele supply chain te integreren.
 
Serieel ontwikkelproces
Het ontwikkelen van productverpakkingen is van oudsher een serieel iteratief proces, vertraagd door verschillende correctierondes, met als resultaat vaak een suboptimaal ontwerp. De Perfect Package-oplossing verandert dit in een synchroon samenwerkingsproces van alle interne en externe betrokkenen in de keten, om in recordtijd indrukwekkende verpakkingen te creëren. Het biedt fabrikanten van merkartikelen, ontwerpbureaus, verpakkingleveranciers en artwork studio’s, de mogelijkheid om in een virtuele omgeving samen innovatieve ontwerpen te bedenken, te visualiseren en te testen. Met als doel in kortere tijd tot het beste ontwerp te komen en daar sneller over te kunnen beslissen.
 
Innovatie versnellen
Door de ontwikkeling van artwork, copy productie en andere ontwerpprocessen te integreren, kan men de innovatie versnellen, ontwikkelcycli van verpakkingen verkorten en materiaalkosten besparen. Tevens wordt de kans op kostbare verpakkinggerelateerde terugroepacties tot een minimum gereduceerd. Perfect Package vereenvoudigt ook het hergebruik van verpakkingen, in plaats van volledig van scratch af aan opnieuw ontwikkelen voor elk product. Fabrikanten van consumentengoederen kunnen door hergebruik en modificeren van bestaande ontwerpen niet alleen tijd besparen, maar ook duurzamer werken en met een bijzondere ‘Experience’ waarde toevoegen voor klanten.
 
Verpakking versterkt productbeleving
“In de markt van verbruiksproducten voor consumenten zijn sommige bedrijven succesvol, sommige falen en anderen hebben een grote invloed op de maatschappij”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Industrie en Marketing bij Dassault Systèmes. “Deze invloed ontstaat meestal door een perfecte match tussen het product en zijn verpakking. Verpakkingen worden een steeds belangrijkere component voor de merkbeleving, omdat ze in belangrijke mate de aantrekkelijkheid van een product bepalen. Die trend heeft ons geïnspireerd om Perfect Package te ontwikkelen. Voor het ontwikkelen van een perfecte klantbeleving is namelijk meer nodig dan alleen een mooie ontwerptool. Met het 3DEXPERIENCE Platform kan men invulling geven aan de ontwerpbehoeften en beleving van hedendaagse marketeers.”
 
Meer informatie over Perfect Package en andere Dassault Systèmes industrieoplossingen voor de consumentenmarkt en retail, zoals Perfect Shelf, is te vinden op:
http://www.3ds.com/solutions/consumer-packaged-goods-retail/overview/

Perfect-package-spiral

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
 
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/
 
CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform