Persbericht

Maarssen, 15 februari 2013 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes  heeft in het vierde kwartaal en het boekjaar 2012, die beide eindigden op 31 december 2012, de softwareomzet en winst per aandeel met dubbele cijfers verhoogd. Het bedrijf heeft in 2012 een totale omzet van bijna € 2,04 miljard (niet-IFRS) gerealiseerd, 14 procent meer dan in 2011 (9 procent gecorrigeerd naar constante valuta). Daarvan is € 1,85 miljard (niet-IFRS) afkomstig van softwareverkopen, 15 procent meer dan het jaar ervoor (10 procent gecorrigeerd naar constante valuta). De winst per aandeel over 2012 is uitgekomen op € 3,37 (niet-IFRS), 15 procent meer dan in fiscaal jaar 2011 en € 2,66 (IFRS), 14 procent meer dan het jaar ervoor.

3DEXPERIENCE
Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “2012 was een belangrijk jaar, met de onthulling van het nieuwe Dassault Systèmes als 3DEXPERIENCE-bedrijf en de introductie van onze ‘Social Industry Experience’-strategie. Het was een jaar met een ongekende transitie binnen het bedrijf om ons te positioneren voor een totale markt van zo’n $ 32 miljard, het dubbele van de markt die wij tot op heden adresseerden. Verder hebben wij met succes een aantal waardegedreven Industry Solution Experiences geïntroduceerd, voor de optimalisatie van bedrijfskritische processen van klanten in de verschillende marktsegmenten waarop wij ons richten.”
 
20.000 nieuwe klanten
“De markt heeft 3DEXPERIENCE als nieuwe bedrijfshorizon heel goed ontvangen, wat onder andere blijkt uit een groot aantal nieuwe en belangrijke klanten”, vervolgt Charlès. “Mede dankzij uitbreiding van het indirecte verkoopkanaal hebben wij maar liefst 20.000 nieuwe klanten gewonnen, een recordprestatie. Met alle merken bereiken wij nu 10 miljoen softwaregebruikers. 2012 was ook een financieel recordjaar, in termen van omzet en winst per aandeel. De € 2 miljard omzetmijlpaal is ruim gehaald, door 10 procent meer softwareverkopen (niet-IFRS, gecorrigeerd naar constante valuta). De winst per aandeel groeide met 15 procent, waaruit blijkt dat wij in staat zijn onze ambitieuze roadmap voor de toekomst te realiseren, met behoud van een sterke operationele focus.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
 
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/
 
CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systemes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform