Jarenlang heeft de ontwikkeling in bouwborden stil gelegen, maar nu is er eindelijk weer een grote innovatie op dit terrein waardoor er veel gaat veranderen. De overwegend houten borden zijn vervangen door lichtgewicht borden van aluminium gecombineerd met bedrukt een zeildoek.

Ten opzichte van de houten borden levert het gebruik van aluminium veel lichtere bouwborden op, die makkelijker zijn te hanteren en te vervoeren. Daarmee zijn de borden beter bestand tegen bijvoorbeeld regen en storm. Het lagere gewicht zorgt dat de wind  minder grip op kan krijgen op het bord. Doordat de constructie een stuk lichter is dan bij de de houten borden nemen de nieuwe borden ook minder ruimte in dan de oude. Dit levert een forse ruimtebesparing op op de bouwplaats, maar ook voor de leveranciers van de bouwborden.

De eigenaar van de grootste leverancier van bouwborden, Vastgoedframe, legt uit: Met deze nieuwe materialen zijn we in staat om ten eerste veel mooiere borden te maken die veel meer beter passen bij het doel dat onze klanten er mee hebben Het full color bedrukken van een zeildoek gaat immers veel makkelijker dan bij een houten bord. We merken dat onze klanten hier zeer bij gebaat zijn. Daarnaast hebben we minder  transportkosten, omdat we minder materiaal gebruiken dan voorheen en het materiaal is ook nog eens veel lichter. Dit levert allerlei besparingen op waar onze klanten weer plezier van hebben.

Deze ontwikkelingen zijn volgende de kenners pas het begin van vele nieuwe innovaties. De komende jaren worden de materialen waarschijnlijk nog lichter en krijgen de borden steeds grotere formaten. Deze trend zien we niet alleen bij bouwborden, maar ook bij reclameborden. Maar met name de opkomst van betaalbare electronische borden zal een flinke revolutie in deze markt teweeg brengen. Dit geeft namelijk  veel meer mogelijkheden voor hergebruik en verhuur van borden, maar ook meer flexibiliteit in de berichten die er op getoond worden. Bij wijze van spreke kan de klant elk uur een ander bericht op het bord plaatsen.

 

Voorbeeld van bouwbord