RIM heeft afgelopen jaar zijn nieuwste toestel in de BlackBerry lijn op de markt gebracht. De BlackBerry Torch 9800 is een erg populaire telefoon, aangezien de telefoon relatief klein is en gebruik maakt van een slider-mechanisme. Dankzij het slider-mechanisme heeft de telefoon zowel een groot scherm als een toetsenbord. De BlackBerry Torch 9800 is tevens de eerste BlackBerry die gebruik maakt van het BlackBerry 6, het nieuwe besturingssysteem.

Een telefoon met slider-mechanisme

Met de BlackBerry Torch 9800 breekt RIM met de traditie om een klein scherm boven het BlackBerry toetsenbord te plaatsen. Deze telefoon heeft een relatief groot 3,2” touchscreen, zodat tekst en andere gegevens eenvoudig op het scherm passen en beschikt tevens voor extra gebruiksgemak ook over een BlackBerry toetsenbord. Doordat de telefoon gebruik maakt van een slider-mechanisme blijft de telefoon relatief klein en past hij perfect in je broekzak.

De specificaties

De BlackBerry Torch 9800 is een high-end BlackBerry smartphone en beschikt over een 624 MHz Marvell processor met 512MB werkgeheugen, 4GB opslaggeheugen en een 5 megapixel camera. De Torch 9800 beschikt ook over een microSD-poort, zodat er tot 32GB extra opslaggeheugen kan worden toegevoegd.

De Torch 9800 is uitgerust met een hoogwaardige 5 megapixel camera kan zowel foto’s maken als opnames in resoluties tot 640×480 maken en het apparaat beschikt over een nieuwe applicatie om je foto’s eenvoudig te organiseren. Het is met de nieuwe applicatie bovendien mogelijk om in te zoomen op foto’s door te ‘pinchen’.

Het energieverbruik van de BlackBerry Torch 9800 is geweldig geoptimaliseerd en de batterij is ontworpen om bij gemiddeld gebruik dagen mee te gaan zonder oplaadbeurt.

De software

De BlackBerry is de eerste telefoon die wordt geleverd met BlackBerry 6, het nieuwe en nog effectievere BlackBerry-besturingssysteem. BlackBerry 6 zal gebruikers nieuwe opties en een betere gebruikservaring bieden.

De browser is geoptimaliseerd en surfen en webpagina’s bekijken gaat nu nog sneller. De look en de feel van het besturingssysteem zijn verbeterd en het openen en selecteren van apps is een stuk eenvoudiger, doordat de menu’s op meer plaatsen kunnen worden opgeroepen.

Een andere nieuwe feature van het besturingssysteem is de vernieuwde zoekfunctie. Hiermee kan naar alle content op de telefoon worden gezocht, zoals email, muziek, contacten, sms, etc. Ook Social Feeds is nieuw in BlackBerry 6, dit is een enkele applicatie waarmee je je instant messaging netwerken, RSS en sociale netwerken op één handige plek kan samenvoegen.

De BlackBerry Torch 9800 is ook uitgerust met een mediaspeler voor het afspelen van muziek- en videobestanden. En tot slot kan er ook nog met een PC worden gesynchroniseerd via een draadloos netwerk met behulp van de applicatie BlackBerry Desktop.

Een BlackBerry testen

Als je zelf nog geen ervaring heeft met de BlackBerry Torch 9800 en het nieuwe besturingssysteem, BlackBerry 6, dan raden we aan de telefoon een keer te bekijken en te testen bij een winkel bij u in de buurt, bijvoorbeeld The PhoneHouse. The PhoneHouse heeft veel winkels in Nederland, er zit er altijd wel één in de buurt en bovendien heeft PhoneHouse een apart overzicht met BlackBerry aanbiedingen.

Smartphones Vergelijker

Smartphones Vergelijker is een organisatie met veel kennis op het gebied van smartphones en mobiele telecomaanbieders. Het is een relatief jonge organisatie die volop aan de weg timmert om informatie over smartphones en abonnementen te verschaffen. Zo richten wij ons maandelijks op nieuwe of populaire toestellen zoals de HTC sensation of BlackBerry Torch 9800.

Smartphones Vergelijker is begonnen met het schrijven van artikelen voor verschillende telecomsites. Smartphones Vergelijker doet tegenwoordig nog steeds aan voorlichten van consumenten met behulp van artikelen, maar ze hebben ook een aantal consultants die advies geven aan verschillende grote organisaties

Website: http://www.phonehouse.nl/telefoon/blackberry/torch9800

Bron: EMEA Persberichten