Op vrijdag 12 maart 2010 is de nieuwe internetsite Drimble gelanceerd. Drimble.nl is een nieuwspagina die het belangrijkste nieuws verzamelt, ordent en op een toegankelijke en heldere wijze weergeeft. Drimble voorziet hierbij in de behoefte van snel, veel en overzichtelijk. De pagina verzamelt elke tien minuten het nieuws uit bijna 800 nieuwsbronnen, waarbij het nieuws direct in de juiste categorie wordt ingedeeld op basis van verscheidende selectieprocedures, waaronder het gebruik van trefwoorden. Drimble heeft verder verscheidende filters, waardoor de kans op identiek nieuws zo klein mogelijk wordt gehouden.

De gedachte achter Drimble is: “Laten we ‘iets’ nieuws doen”. Een internetpagina die op een eenvoudige wijze bezoekers direct toegang geeft tot het nieuws dat hen interesseert. Het nieuws op Drimble wordt opgenomen in bepaalde categorieën, zoals ‘politiek’, ‘economisch nieuws’ of ‘voetbal’. Deze categorieën zijn vervolgens verder onderverdeeld in bijvoorbeeld de subcategorie ‘CDA in het regionieuws’ onder politiek of ‘Ajax’ onder voetbalnieuws. Ook zijn er specifieke onderwerpen als de huizenmarkt of de gezondheidszorg. Dankzij deze onderverdeling kan de bezoeker doelgericht nieuws van zijn voorkeur vinden.

Wanneer een bezoeker zich registreert kan hij op een eenvoudige wijze de nieuwsbronnen en categorieën selecteren die hem interesseert. Op de persoonlijke pagina van de bezoeker wordt direct het laatste nieuws op basis van zijn eigen voorkeur weergegeven. Tevens bestaat dan nog steeds de mogelijkheid om het eigen nieuws per categorie te bekijken. Op deze wijze wordt niet alleen geen enkel nieuwsbericht gemist, ook bespaart het de bezoeker veel tijd. Het gericht surfen naar nieuws is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Drimble wenst je veel nieuws toe.

Website: http://drimble.nl