Persbericht

- Toepassingen, diensten en infrastructuur vanuit de T-Systems’ cloud
- Eenvoudige samenwerking met bestaande systemen
- Ontwikkelaarsportaal voor eigen ontwikkelingen

Vianen, 1 maart 2013T-Systems gaat via een App Store het gebruik van cloud-diensten voor zakelijke klanten verzorgen. Naast de bestaande Business Marketplace, dat al door meer dan 10.000 klanten uit middelgrote bedrijven in gebruik is, komt T-Systems nu met de Enterprise Marketplace. Deze marktplaats voor cloud-diensten is speciaal ontwikkeld om in de behoeften van zeer grote organisaties te voorzien. In de App Store kunnen klanten diverse software, hardware en samengestelde pakketoplossingen verkrijgen. Een ontwikkelaarsportaal bevat daarnaast applicaties die voor specifieke doeleinden door gebruikers gemaakt zijn.
 
Oplossingen van de Enterprise Marketplace zijn beschikbaar voor bedrijven met maximaal 99.999 gebruikers. Organisaties kunnen kiezen tussen Software as a Service (SaaS)-oplossingen, vooraf geconfigureerde appliances en configureerbare pakketten, die allemaal eenvoudig samenwerken met bestaande IT-omgevingen. De gebruiker kan alle geselecteerde toepassingen – inclusief de eigen ontwikkelde apps – vinden in een private cloud en kan deze via een beveiligde netwerkverbinding raadplegen.
 
Complete integratie: van standaard tot eigen ontwikkeling
De App Store biedt klanten vooral gestandaardiseerde diensten. T-Systems hanteert hierbij een flexibele facturatie van het beheer, waarbij gebruikers de diensten op basis van hun gebruik of via een vast maandtarief kunnen betalen. Klanten hebben bovendien beschikking over geconfigureerde applicatieservers en kunnen deze servers combineren met applicatiesoftware die zij zelf installeren en beheren. In de toekomst kunnen klanten bovendien zelf selecteren welk cloud-datacenter van T-Systems zij willen gebruiken.
 
Diverse marktplaatsdiensten zijn ook beschikbaar als kant-en-klare softwareoplossing. Een dergelijk pakket is bijvoorbeeld een webserver met een database en een content-managementoplossing. Het is tevens mogelijk om eigen ontwikkelingen in de App Store op te nemen, zoals monitoring tools die vooraf door T-Systems gecontroleerd zijn. Dit doen zij om ervoor te zorgen dat er aan wetgevingseisen wordt voldaan en om te bepalen in hoeverre de tools voldoen op het gebied van security. Het is aan de organisatie en haar ontwikkelaars om te bepalen wie en hoeveel van de deelnemers in het ontwikkelaarsportaal de toepassingen kunnen raadplegen. Gebruikers van de pakketoplossingen kunnen individueel de prestaties van de hardware regelen door het aantal CPU’s, de omvang van het RAM-geheugen en de netwerkbandbreedtes te bepalen. De ‘Managed Services’-variant geeft ook de veranderingen aan in updates, patches en nieuwe releases.
 
Applicatiediensten in een oogopslag
Naast een overzicht van alle apps, biedt de Enterprise Marketplace ook een persoonlijk dashboard dat enkel gekozen en eigen vrijgegeven apps toont. Oplossingen die voor grote organisaties nu beschikbaar zijn, variëren van webservers (Apache en Microsoft IIS), applicatieservers (Tomcat en JBoss), MySQL databases, Microsoft Enterprise Search en Sharepoint tot open source-pakketten zoals LampStack. Bedrijven krijgen toegang tot al deze softwareapplicaties. T-Systems werkt nauw samen met partnerorganisaties die hun geteste oplossingen op een zeer beveiligde infrastructuur draaien. De beschikbare cloud-diensten bevatten:

* CA Nimsoft – IT management
* TAXOR – fiscaal balansprogramma
* doculife – document lifecycle management
* WeSustain – duurzaamheidsverslaggeving
* TIS – bankrekeningen en transactiebeheertibbr van
* TIBCO – enterprise social media
* T-Systems Process Cloud -business process management powered by Metasonic
* SugarCRM – customer relations management
* Aras Innovator – product lifecycle management

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform