Nederlands kampioenschap met meer dan 200 machines

In het weekend van 18 en 19 november staan er meer dan 200 flipperkasten opgesteld in het conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven voor het Dutch Pinball Open. Er zijn wedstrijden, maar vooral ook heel veel flipperkasten voor iedereen vrij te bespelen.

Het ouderwetse flipperen leeft weer op. Tot en met de jaren tachtig zag je ze overal en werden ze prachtig bezongen door Bruce Springsteen en The Who. Maar langzaam verdween the pinball machine uit het café, de snackbar en de sportkantine. Maar flipperen is terug: niet alleen in moderne arcadehallen, maar vooral ook thuis.

Wereldwijd zijn er momenteel 10 fabrikanten actief die nieuwe machines met titels als Queen, The Godfather, Toy Story 4, Venom, Elton John en Labyrinth produceren. Deze zullen in Veldhoven voor iedereen vrij te bespelen zijn.

Tijdens het Dutch Pinball Open (NK Flipperen) zullen meer dan 200 spelers de strijd met elkaar aangaan. Uit heel Europa komen flipperaars om te kijken wie zich de beste flipperaar van Nederland mag noemen.

Tevens zullen er een aantal bijzondere machines te bespelen zijn, zoals The Big Lebowski, de eerste flipperkast van de Nederlandse fabrikant Dutch Pinball uit Roermond. En voor de liefhebbers van flipperhistorie, wordt de film ‘Pinball: The man who saved the game’ vertoond. Deze film gaat over de Amerikaan Roger Sharpe, die in 1976 het flipperen van de ondergang gered heeft.

Het Dutch Pinball Open wordt georganiseerd door de Nederlandse Flipper Vereniging, die met 1500 leden de grootste flippervereniging ter wereld is.

Alle informatie vindt u hier: https://www.nfvpinball.nl/dpo2023 en u bent van harte welkom in Veldhoven!

_____________________________

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie (en high res fotomateriaal) kunt u zich wenden tot Jim Jansen, persvoorlichter van de NFV en auteur van het jubileumboek ‘No Balls No Glory, 20 jaar Pinball in de polder’. 06-120 966 94 of [email protected]