Lelystad, 1 maart 2010
Voor lijners sinds kort vijand nummer 1: Koolhydraten: Dé oorzaak van overgewicht en inname dient tot het minimum te worden beperkt.
Maar voor alle koolhydraatverslaafden is er weer hoop: Een nieuw dieet is in opkomst, waarbij een beetje koolhydraten is toegestaan: Het Vezeldieet (The F Factor Diet).

Het vezeldieet bestaat al sinds 1980. Maar sinds het in een nieuw jasje is gestoken en de schrijver van het boek ‘The F Factor Diet’, Tanya Zuckerbrot in allerlei tv programma’s zoals The Today Show en diverse nieuws shows heeft opgetreden is het dieet enorm populair in de Verenigde Staten geworden.

Hoe val je af met dit dieet
Tijdens het Vezeldieet is het toegestaan om bij elke maaltijd een bepaalde hoeveelheid voedingsvezels te eten.
Voedingsvezels zijn onverteerbare gedeeltes van koolhydraten en bevatten van zichzelf dus geen calorieën.

De sleutel tot het succes vormt het verzadigde gevoel wat optreedt bij het eten van veel voedingsvezels. Een vol gevoel vermindert het risico van snacken of over-eten en houdt dus de calorie-inname beperkt.

Het dieet werkt met een 3 staps plan (reinigen – gewichtsverlies – onderhoud), waarbij je in de eerste periode gemiddeld 1.000 calorieën per dag moet eten met 35 – 55 gram vezels in de vorm van (ontbijt)granen, volkorencrackers, groente en fruit.

Het dieet zou niet alleen zorgen voor een lager gewicht. Maar tevens een verbetering van de huid en het haar ten gevolg hebben, je energieniveau verhogen en het cholesterol verlagen. Ook zou het dieet het risico op diabetes type 2, hart en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker verlagen.

Over tipsbijafvallen.nl:
Tipsbijafvallen.nl bevat een overzicht van de meest gangbare diëten. De site bevat naast een uitgebreide beschrijving van elk dieet tevens de mogelijkheid voor mensen om de diëten te beoordelen en de beoordelingen te bekijken. Zo wordt een objectief beeld gevormd van de werking en de voor- en nadelen van een dieet.

Website: http://www.tipsbijafvallen.nl