Er zijn veel ondernemers die klagen tot aan de politiek in Den Haag dat men geen krediet kan krijgen bij een bank of andere geldverstrekker. Bedrijven vrezen zelfs failliet te gaan indien men niet snel wordt geholpen aan een geldlening.

Hierbij gaat het overigens niet alleen om starters, maar zelfs om bedrijven die reeds een lange relatie hebben met hun bank. Een aantal jaren geleden was het voor hen geen enkel probleem om de benodigde financiële middelen te krijgen om de bedrijfsvoering te kunnen uitvoeren.

De financiële instellingen zijn echter kritischer geworden en weigeren zelfs gezonde bedrijven een lening te verstrekken. Een belangrijke reden hiervoor is natuurlijk dat ook de banken zekerheid willen hebben dat men het geld ook weer terug krijgt. Men is immers zelf ook in financieel zwaar weer geraakt door de economische crisis en natuurlijk door hun eigen onverantwoordelijke gedrag.

In tegenstelling echter tot bedrijven hebben de banken gigantische leningen kunnen krijgen van de regering. De politiek probeert wel om die kredietverlening op gang te brengen, maar volgens veel ondernemers is er nog te weinig gedaan om hun positie te verbeteren.

Toch kan de ondernemer zelf ook het een en ander doen om de kans op een lening te vergroten. Al was het alleen maar een goede voorbereiding op het gesprek bij een bank. Het is een taak op zich om de geldverstrekker te overtuigen dat men de lening ook zal kunnen terugbetalen. Een lening krijgen is wat dat betreft gewoon eraan werken en niet opgeven.

Op onze site meer informatie hoe u uw kansen op het verkrijgen van een geldlening kunt verhogen.

Website: http://www.ireus.nl/zakelijkelening.htm