De laatste jaren is angst uitgegroeid tot de belangrijkste psychische aandoening ter wereld, waaraan 300 miljoen mensen lijden. Wanneer angst aan zichzelf wordt overgelaten, kan het complicaties veroorzaken zoals depressie, paniekaanvallen en burn-out. Olga Willemsen, hypnotherapeute en oprichtster van de particuliere praktijk voor geestelijke gezondheidszorg New Empowered You, deelt haar kennis over dit onderwerp en geeft inzicht in de effectieve behandeling van angst zonder medicatie. 

 

Volgens Our World in Data lijdt 4% van de bevolking aan angststoornissen. Soorten angststoornissen variëren van gegeneraliseerde angststoornis, obsessief-compulsieve stoornis (OCD), posttraumatische stressstoornis (PTSS), en sociale angststoornis. Angst kan worden veroorzaakt door bepaalde medische aandoeningen zoals auto-immuunziekten of kanker. De symptomen kunnen in intensiteit variëren van mild tot sterk, wat tot paniekaanvallen leidt.

 

Hoewel farmacologische behandeling met angstremmende geneesmiddelen zijn doeltreffendheid heeft bewezen, zijn er beperkingen aan de methode. Tot deze beperkingen behoren angstremmende effecten die vergelijkbaar zijn met placebo, bijwerkingen, alsmede afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen. Sommige psychotherapieën, waaronder hypnotherapie, dienen als levensvatbare alternatieven voor farmacologische angstbehandelingen, vanwege hun wetenschappelijk bewezen effectiviteit en gebrek aan bijwerkingen. 

 

Naast farmacologische behandeling winnen psychologische en gecombineerde behandelingen aan populariteit. Populaire psychotherapieën voor angst omvatten mindfulness, ontspanning, en cognitieve gedragstherapie (CGT). Niet al deze methoden hebben een blijvend effect, behalve hypnotherapie, die ook kan worden gecombineerd met andere soorten behandelingen, zoals farmacologische.

 

In Olga Willemsen's praktijk, worden de angstzorgen van de cliënten aangepakt door middel van individuele transformationele hypnotherapie sessies gekoppeld aan coaching. Olga Willemsen getuigt dat een dergelijke aanpak de meest doeltreffende methoden combineert en een snel en blijvend herstel mogelijk maakt. De resultaten en successen van haar klanten spreken voor zich.

 

"Ik stond op het punt een tweede burn-out te krijgen. Omdat ik een nieuwe moeder ben en voor mijn stiefkinderen zorg, was het leven hectisch en mijn angsten bekropen me. Ik kon geen rust, innerlijke vrede en vreugde in het leven vinden. Paniekaanvallen kwamen steeds vaker voor," - vertelt een van Olga's cliënten. "Ik wilde veranderingen, meteen! Na de sessie voelde ik het verschil, ik was niet meer zo gestrest. Mijn man zag onmiddellijk de verandering en ik voelde me gelukkig, energiek en veilig. Ik ben heel dankbaar voor de methode en Olga's coaching." 

 

Wat is angst en wat veroorzaakt het?

Angst is een toestand van opwinding van het zenuwstelsel die wordt geactiveerd als reactie op situaties die angst en onzekerheid opwekken. Hoewel de meeste mensen angst als onaangenaam ervaren, heeft deze emotie een zeer belangrijke functie. Angst zet overlevingsmechanismen in werking. Het verhoogt ons gevoel van onbehagen en maakt ons alert op potentiële gevaren voor onze overleving, zodat we actie ondernemen en ons in veiligheid brengen.   

 

Olga Willemsen legt uit dat onze hersenen standaard geprogrammeerd zijn om in de buitenwereld te zoeken naar alarmerende signalen en potentiële gevaren voor ons voortbestaan. Het geldt voor elk levend wezen, ook voor de mens. Dat betekent dat we instinctief geneigd zijn negatieve gebeurtenissen op te merken en er onze aandacht op te richten. Tegelijkertijd ontsnappen positieve gebeurtenissen sneller aan onze aandacht, terwijl onze waarneming van de negatieve overdreven kan zijn. 

 

"Denk aan een geval waarin je veel complimenten kreeg, gevolgd door een kleine negatieve opmerking. Je geest zal zich aan die kleine opmerking vastklampen en alle positieve feedback negeren," - zegt Olga.

 

Op deze manier wordt de menselijke waarneming van de werkelijkheid (die neutraal is) voortdurend vervormd en bevooroordeeld in de richting van aandacht voor negatieve gebeurtenissen. Paradoxaal genoeg ondermijnt deze neiging tot negativiteit ons zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde en vergroot zij de zelftwijfel. 

 

Deze neiging om zich op het negatieve te richten wordt versterkt door negatieve gebeurtenissen in de kindertijd die onbewuste beperkende overtuigingen veroorzaken. Die beperkende overtuigingen zijn de hoofdoorzaak van verhoogde angst. Als de wortel van zelftwijfel onaangeroerd blijft, wordt angst een zelfbeperkende overtuiging en kan uitgroeien tot een stoornis. 

 

Hoe angst te behandelen zonder medicatie?

De aanpak van Olga Willemsen combineert hypnotherapie met coaching (Hypno-coaching) in een reeks sessies die binnen een maand plaatsvinden. Olga's methode pakt eerst onbewuste beperkende overtuigingen aan met hypnotherapie en leert cliënten vervolgens door middel van coaching om hun gedachten in de richting van positiviteit te sturen. De combinatie van deze technieken maakt blijvende veranderingen mogelijk. 

 

Wat transformatieve hypnotherapie uitzonderlijk effectief maakt in het behandelen van angst zonder medicatie is het aanpakken van de onderliggende oorzaak - onderbewuste overtuigingen. Dankzij Olga's raamwerk kunnen cliënten hun oude beperkende overtuigingen moeiteloos overboord gooien en hun denken transformeren. Blijvende verandering met een dergelijke behandeling is mogelijk door het doorbreken van het patroon van negatief denken en het stimuleren van nieuw gewenst gedrag met geruststellende gedachten. 

 

Het opmerken van positiviteit vereist consequente oefening en inspanning vanwege de standaardneiging van onze geest om zich op negativiteit te richten. Tijdens 1-op-1 hypnotherapie- en coachingsessies leert Olga haar cliënten hoe ze met angsten kunnen omgaan en deze kunnen verminderen. Een van de effectieve technieken die helpen om angst te verminderen is het beoefenen van dankbaarheid.

 

"Door dankbaarheid te uiten, trainen we onze geest om positiviteit op te merken, de negatieve vooringenomenheid te neutraliseren en twijfel te elimineren," - zegt Olga Willemsen.

 

Conclusie

De New Empowered You praktijk heeft talloze cliënten geholpen om in recordtijd doorbraken in hun behandeling te bereiken en blijvende veranderingen in hun gedrag en mentale houding te creëren. Olga Willemsen's unieke transformationele hypnotherapie kader zal u helpen met het verbeteren van uw geestelijke gezondheid en het verminderen van angst. Boek een gratis online kennismakingsgesprek met Olga Willemsen en ontvang direct hulp.

 

Over Olga Willemsen, Ph.D.

Olga Willemsen is een gecertificeerd hypnotherapeut, RTT therapeut, en transformationeel coach gevestigd in Den Haag, Nederland. Gecertificeerd in neo-Ericksoniaanse hypnose van de Mike Mandel Hypnosis Academy, combineert Olga Willemsen haar kennis van neurowetenschappen, psychotherapie, Neuro-Linguïstisch Programmeren, en Cognitieve Gedragstherapie in haar praktijk. Mevrouw Willemsen is ook lid van de International Association of Counselors and Therapists, die multidisciplinaire methodologieën van holistische beoefenaars samenbrengt met een gemeenschappelijk doel om de mensheid te bekrachtigen. In Olga Willemsen's praktijk zijn hypnotherapie en coaching sessies meertalig en beschikbaar in het Engels, Duits, Russisch en Nederlands. Hypnotherapie praktijk New Empowered You helpt cliënten de stress te verlichten die gepaard gaat met verschillende vormen van angst, paniekaanvallen, burn-out, depressie, slaapstoornissen, trauma, gebrek aan zelfvertrouwen, zelfsabotage, en vele andere aandoeningen. Olga Willemsen is op verzoek beschikbaar voor een interview.

 

Voor meer informatie over Olga Willemsen en haar praktijk, zie www.new-empowered-you.com en https://www.facebook.com/WillemsenOlga.

 

###

 

Olga Willemsen

New Empowered You - Transformational Hypnotherapy Practice

Vleugels, Elandstraat 77A

2513 GM Den Haag

Nederland

+31 61 503 09 00

 

WLG Agency

+31 10 200 13 34

www.wealthleadgen.com