Patrick van Veen, gedragsbioloog en expert bij Married at First Sight (RTL4 en Videoland), deelt donderdagavond 24 augustus in Apenheul zijn kennis over liefde, verleiding en relaties bij mensen en apen.

Wie kan nog een lesje in de liefde gebruiken? Hoe werkt verleiding en welke vragen heb je altijd willen stellen over relaties? Tijdens dit theatercollege gaat gedragsbioloog Patrick van Veen in op de biologie van relaties en liefde. Hij geeft antwoord op vragen en legt uit wat we kunnen leren van de apen. Tijdens dit college ontvangt hij twee gasten met wie hij in gesprek gaat: oud Married at First Sight (MAFS) deelnemer Wichian de Ruiter en psycholoog/seksuoloog en expert bij MAFS Match or Mistake Steven Vrede.

De liefde lijkt omgeven door veel mysteries: gaat het om de klik, zijn het de vlinders die we willen voelen of gaat het om unieke menselijke emoties die we niet kunnen bevatten? Vanuit de wetenschap wordt veel onderzoek gedaan naar de drijfveren van de liefde, hoe vlinders ontstaan en hoe wij als mensen kunnen verleiden. Maar kun je dit zo maar vergelijken met de relaties van een gorilla, bonobo of een andere aap? En zijn de verleidingstechnieken die we kunnen inzetten vergelijkbaar? En hoe zit het met seksualiteit; is dit altijd verbonden aan relaties? In dit college komen deze thema’s en vragen aan bod, bespreekt Van Veen deze met zijn gasten en beantwoordt hij samen met hen vragen van het publiek.

Het theatercollege is interessant voor mensen die op zoek zijn naar de liefde, mensen die gelukkig zijn in de liefde en iedereen die meer wil weten over liefde, relaties en de biologie ervan.

Gedragsbioloog Patrick van Veen, schrijver van o.a. ‘Help, mijn baas is een aap’ en ‘Oerinstincten van de Liefde’, is geen onbekende in Apenheul: al meer dan 15 jaar geeft hij workshops en trainingen in het apenpark en organiseerde hij eerder samen met Apenheul workshops voor vrijgezellen.

 

Op 24 augustus 2023 vindt dit theatercollege plaats in congreslocatie De St@art in Apenheul, Apeldoorn. Het college begint om 19.30 uur. Kaarten kosten € 15,00 en de opbrengst wordt gedoneerd aan het Apenheul Natuurbehoudfonds.

 

Kaarten zijn te bestellen via de website van Apenheul: www.apenheul.nl/activiteiten.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Manon Hofman, Apemanagement, 043 3264114, [email protected]

Miriam Glazenburg, Apenheul, [email protected]

 

 

Dit persbericht is afkomstig van

Apemanagement® Eijsden

Apenheul Apeldoorn