Aandelen handelen is een beetje op de weg terug, het beleggen in complete indices wordt steeds groter. Zeker in deze tijden waar bijvoorbeeld de AEX veel beweegt zijn er genoeg traders die inspelen op de ritjes naar boven en naar beneden. En dat brengt kansen met zich mee.

Doordat het hard gaat tegenwoordig met de verschillende wereldbeurzen is er een bepaald type trader die daar graag op inspeelt. Het voordeel van bijvoorbeeld een CFD is dat u gemakkelijk long of short kunt gaan op indices, ofwel dat u makkelijk kunt inspelen op ritjes naar beneden en boven. Waar andere hefboomproducten zijn opgebouwd uit allemaal moeilijke combinaties en mogelijkheden is het bij een CFD simpel: wanneer u denkt dat een index gaat stijgen koopt u, wanneer u denkt dat een index gaat dalen, verkoopt u.

Veel brokers geven u de mogelijkheid tot indices  handelen. Zorg er voor dat u uiteindelijk bij een broker terecht komt waar u met een gerust hart kunt handelen. Dat betekent dus dat deze goed gereguleerd dient te zijn, een goed handelsplatform moet hebben, dat uw geld gesegregeerd staat en dat de broker gewoon een kantoor in Nederland heeft. Een goede broker is de eerste voorwaarde wanneer u indices gaat handelen.

Indices handelen is interessant, maar brengt ook risico’s met zich mee. Met een CFD beschermt u zich uitstekend tegen de risico’s. Zo handelt u met een gegarandeerde stop waarmee u absoluut en gegarandeerd wordt uitgestopt wanneer u dat wilt. Geen slippage zal optreden bij deze gegarandeerde stops. Dit is het grootste voordeel wanneer u indices handelt met een CFD. Verdiep u eerst goed in de mogelijkheden. Wie een CFD goed leert kennen, kan naar alle tevredenheid indices gaan handelen.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.