Persbericht

Brussel, 11 februari 2013

Men hoort meer en meer spreken over infraroodcabines. Er zijn echter nog veel mensen die niet vertrouwd zijn met deze technologie en met vragen zitten omtrent de werking ervan.

Infraroodcabines werken zoals de naam het aangeeft met infraroodstralingen, die het lichaam rechtstreeks verwarmen. Het grootste verschil met traditionele sauna’s is dat de infraroodcabine geen gebruik maakt van hete lucht.

Dit neemt enkele onaangename bijwerkingen van de traditionele sauna weg: geen moeite meer met inademen, en de temperatuur van de cabine loopt niet hoger op dan 40 tot maximum 50 graden celsius, wat de bloedsomloop ontziet. Dit maakt deze nieuwe generatie warmtecabines uitermate geschikt voor kinderen en voor senioren.

Infraroodwarmte penetreert de huid rechtstreeks en wordt meteen overgedragen op onderliggende huidlagen en tot in de bloedbanen, waardoor de omgevingstemperatuur niet zo hoog hoeft te zijn. Het resultaat is wel hetzelfde: het lichaam begint hevig te zweten en schadelijke afvalstoffen uit te scheiden.

Daarnaast heeft de infraroodcabine nog een aantal voordelen: het energiegebruik is gemiddeld minder dan de helft dan dat van een traditionele sauna, en de cabine is ook veel sneller warm.

Bron: www.sauna-mania.be

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform