Na Engeland heeft het gebruik van kortingscodes ook in Nederland een enorme vlucht genomen. Voor wie het gemist heeft, kortingscodes zijn digitale kortingsbonnen die je bij het afrekenen in een webwinkel in kunt voeren. Na het activeren van de geldige code ontvang je een percentage of bedrag in Euro’s korting op jouw bestelling.

Net zoals bij kortingsbonnen zijn kortingscodes een promotiemiddel. Veel webwinkels bieden dan ook een kennismakingskorting aan in de vorm van een kortingscode. Je ontvangt kortingscodes via nieuwsbrieven maar ook via verzamelsites zoals Kortingscodes.nl. Dagelijks worden hier de laatste kortingscodes vermeld, uitgezonderd persoonlijke kortingscodes uit nieuwsbrieven. Deze kunnen meestal maar één maal worden verzilverd.

Op dit moment zijn kortingscodes voor bagagewinkels zeer populair. Iedereen kijkt voordat men op vakantie gaat nog even snel naar een nieuwe koffer en gaan op zoek naar een bijbehorende kortingscode. Het hele jaar door zijn met name kortingscodes voor modewinkels en schoenenwinkels zoals Zalando en Otto veel gezocht. Ook voor incidentele aankopen zoals computers zijn regelmatig kortingscodes beschikbaar. Een voorbeeld hiervan zijn de kortingscodes van Dell.

Met kortingscodes kun meestal rond de 5% a 10% besparen op je aankoop. Er zijn echter ook kortingscodes beschikbaar die kortingen tot wel 20% geven. Op een aankoop van €100,- bespaar je zo tot wel €20,-. Net als kortingsbonnen zijn kortingscodes zeker een blijvertje en zal het gebruik in de toekomst alleen nog maar toenemen.

Website: http://www.kortingscodes.nl

Bron: EMEA Persberichten