Eindhoven, 12 januari 2010 – Ledlamp.nl, een vergelijkingssite voor led-lampen, opent vandaag een Amerikaanse versie onder de naam LEDguide.com.

VS beter voorbereid op verbod gloeilampen

De duurzame ondernemers uit de Lichtstad hopen in te spelen op de vraag naar een goed alternatief voor de gloeilamp, welke in de EU sinds september 2009 geleidelijk wordt verbannen. In de VS begint de uitfasering van gloeilampen pas in 2012, toch lopen zij op enkele vlakken al voor. Oprichter Paul Vranken: “In de VS is er al een meetstandaard ontwikkeld voor led-verlichting, inclusief een online database met gegevens van lampen en armaturen. In Nederland is nog geen keurmerk, terwijl de uitfasering van de gloeilamp al is begonnen.”

Eenvoudiger led-lampen zoeken

Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat er grote verschillen zijn de prestaties van led-verlichting. De site beoordeelt daarom led-verlichting niet alleen op prijs, maar ook op lichtopbrengst en energieverbruik. LED guide gaat samenwerken met grote webwinkels zoals 1000bulbs.com en eLightbulbs.com. Het team van Ledlamp.nl heeft daarvoor de Amerikaanse ledlampen toegevoegd aan de database, zodat consumenten en bedrijven kunnen zoeken naar de beste, meest besparende ledlamp voor hun toepassing.

Over Ledlamp.nl

Ledlamp.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite die consumenten helpt met de vraag “welke ledlamp is de beste, meest besparende vervanger voor mijn oude lamp?”. Ledlamp.nl en LEDguide.com zijn onderdeel van Cubix Concepts. Kijk voor meer informatie op www.ledlamp.nl (NL) of www.ledguide.com (USA).

###

Meer informatie:

Anna Jansen
+31 6 10 18 51 88
[email protected]

Website: http://www.ledlamp.nl