Op maandag 1 augustus 2011 heeft De Kabel Expert zijn nieuwe website geopend. De Kabel Expert is een kennisplatform dat mensen wil voorlichten op het gebied van kabels en mensen op de hoogte wil houden van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

De meeste elektronica is tegenwoordig voorzien van vele verschillende soorten aansluitingen die allemaal gebruik maken van een ander soort kabel. Als consumenten deze nieuwe apparatuur aanschaffen, dan zitten ze vaak met vragen over de te gebruiken aansluitingen en kabels. Consumenten die vandaag de dag een TV kopen, kunnen daar meestal coax-kabels, vga-kabels, scart-kabels, dvi-kabels, componentkabels en hdmi-kabels op aansluiten. De kabels zijn allemaal geschikt voor het overdragen van het videosignaal, maar het is voor consumenten vaak onduidelijk wat nou precies het verschil is.

De Kabel Expert wil dit probleem oplossen en biedt daarom een duidelijke website voor consumenten.De Kabel Expert is een ware autoriteit op het gebied van kabels en de organisatie geeft geweldig advies op het gebied van kabels. Er wordt niet alleen advies gegeven over welke aansluiting het best gebruikt kan worden, maar ook over welk type kabel het best geschikt is voor de desbetreffende aansluiting. Er wordt gedetailleerd en in duidelijke taal beschreven wat de sterke punten zijn van de verschillende aansluitingen en waar men op moet letten bij aanschaf van een kabel.

John Miezenbeek, een van de leden van het Kabel Expert team, zegt: “Veel mensen vragen mij regelmatig om advies als ze een nieuwe TV of versterker aanschaffen. Ze willen weten welke aansluitingen belangrijk zijn en welke kabels ze daarbij moeten aanschaffen. Ze zien door de bomen het bos niet meer en daarom willen wij bij De Kabel Expert een duidelijk beeld geven van alle beschikbare technieken en kabels. We zullen de consument bovendien op de hoogte houden van alle nieuwe ontwikkelen en deze beschrijven in taal die voor iedereen duidelijk is.”

De Kabel Expert maakt op haar website gebruik van een intuïtieve interface met duidelijke categorieën en een nieuwsarchief voor het bekijken van oudere nieuwsberichten. De website zal regelmatig worden geüpdatet en de nieuwste informatie zal altijd beschikbaar zijn.

Voor kabeladvies op maat kunt u op dit moment terecht op de nieuwe website van De Kabel Expert. Van coax kabel, tv versterker, scart kabel tot vga kabel. Wij zijn uw expert!

Website: http://www.kabelmaxx.nl

Bron: EMEA Persberichten