Wanneer u al het een en ander weet over online beleggen of u heeft het misschien eerder gedaan, dan kunt u op zoek naar een broker. Maar hoe begint u en waar dient u op te letten?

Online beleggen kan op vele plekken tegenwoordig. Er is grote concurrentie op de brokermarkt met vele aanbieders die u met allemaal voordeeltjes proberen te lokken. De eerste tip is om verder te kijken dan zogenaamde voordelen als bonussen waarmee u kunt beginnen met online beleggen. Het eerste waar u naar dient te kijken is of de broker wel stabiel en betrouwbaar is. Op alle vlakken.

Wat betekent stabiel en betrouwbaar bij online beleggen? Die termen kunt u vrij breed zien. Stabiel gaat bijvoorbeeld om twee dingen. Ten eerste dient u altijd te beleggen bij een broker die financieel stabiel is, dus waar de kans klein is dat deze om zou vallen. Een gezonde bedrijfsvoering dus. Meestal zijn dergelijke gezonde brokers goed gereguleerd waardoor zij zich aan veel regels moeten houden inzake de bedrijfsvoering. Stabiel betekent ook een stabiel handelsplatform. Wanneer een handelsplatform onstabiel is, dan wordt de belegger daar de dupe van en dat kan geld kosten.

Online beleggen doet u dus bij een betrouwbare broker. Pas daarna kunt u kijken naar andere aspecten zoals spreads, aanwezige tools, risicomanagement – mogelijkheden, opleidingsmogelijkheden, beschikbare producten en meer. U heeft zelf u voorkeuren bij het online beleggen. Een goede manier om een broker te leren kennen is het openen van een demo. Op deze manier kunt u met fictief geld al even droogoefenen voordat u aan het echte werk begint. Zo test u het platform en kunt u al snel een goed beeld krijgen van of de betreffende aanbieder wel bij u past.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.