TICKEN.NL, aanbieder van de gelijknamige online typecursus, is de eerste aanbieder in haar segment, die duurzaam onderneemt.
Het compenseert haar CO2-uitstoot via projecten van de Climate Neutral Group en Cleanbits en een windmolenproject in India in samenwerking met TNT Post, dat het handige leermiddel Skinny Typehelp® (zonder kunststof verpakkingsmaterialen) distribueert. Waar mogelijk, gebruikt TICKEN.NL FSC keurmerkpapier, wat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Deze activiteiten voldoen aan het duurzaamheidsdoel van TICKEN.NL: maatschappelijk verantwoord ondernemen en de milieuvriendelijke distributie van producten.

Martin Beijer, verantwoordelijke binnen TICKEN.NL: “TICKEN.NL wil rekening houden met het effect van haar activiteiten op het milieu en heeft oog voor mensen, zowel binnen als buiten de organisatie. De juiste balans tussen ‘profit’, ‘planet’ en ‘people’ leidt op termijn tot betere resultaten voor ons én de samenleving. TICKEN.NL onderscheidt zich niet alleen door innovatie, klantvriendelijkheid en prijs, maar ook door duurzaam ondernemen.”

Over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een proces waarbij ondernemingen vrijwillig streven naar verbetering op bedrijfs- en maatschappelijk vlak door op systematische wijze economische, milieu- en sociale overwegingen op een geïntegreerde en coherente manier in de gehele bedrijfsvoering op te nemen, waarbij overleg met stakeholders of belanghebbenden van de onderneming deel uitmaakt van dit proces.

Over TICKEN
TICKEN wil iedereen leren blind typen op een prettige en betaalbare manier.
In september 2009 lanceerde TICKEN daartoe de interactieve internet typecursus TICKEN.NL. De typecursus kenmerkt zich door een interactieve en eigentijdse, multimediale aanpak en prijsstelling.
De online typecursus TICKEN.NLwerkt via internet, met videoclips voor heldere instructies en interactieve oefeningen, waarbij ouders na elke les per e-mail een met de resultaten van hun kind ontvangen.
Naast de consumenteversie is er ook een speciale online onderwijsversie en een uitvoering voor bedrijven en hun medewerkers.

TICKEN is Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd en onderneemt klimaatneutraal: al haar activiteiten zijn CO2-gecompenseerd. In 2010 ontving TICKEN.NL de Starter Award van de Thuiswinkel Organisatie en is dit jaar genomineerd als éen van de ‘uitdagers’ in de Sprout Challenger50.

Contactgegevens
Kijk voor gedetailleerde informatie op de website onder TICKEN.NL of TICKEN.BE of contacteer Martin Beijer.

TICKEN B.V.
Martin Beijer
E: [email protected]
M: +31-627045464
Baarn, 16 november 2010

Website: http://www.ticken.nl/typecursus.html

Bron: EMEA Persberichten