Persbericht

Pensioensparen scheert hoge toppen, zoveel is duidelijk. De Belg heeft nog nooit zoveel gespaard als in deze tijden. De grote verzekeringsmaatschappijen en banken telden in 2012 een recordhoogte aan nieuwe klanten dat makkelijk in de tienduizenden gaat.

Zo bericht Het Laatste Nieuws begin januari dat pensioensparen in de lift zit. De makelaars en andere verzekeringsagenten schieten als paddestoelen uit de grond om op deze winstgevende golf mee te surfen.

Samengevat nam ERGO pensioensparen in 2012 32.798 nieuwe contracten (+15%) voor zijn rekening. Stortingen stegen met 10 procent tot een goede 192,6 miljoen euro. bij ING België zijn er 21.250 nieuwe pensioenspaarders (+10%). Belfius geeft geen cijfers over het aantal nieuwkomers, maar zag de stortingen met 4 procent aangroeien tot 225 miljoen. Voor AG Insurance gaat het om 5 procent extra stortingen.

Pensioensparen, het is duidelijk een win-win situatie voor banken en particulieren/zelfstandigen. Het is maar zeer de vraag of dit binnen 10 jaar ook nog zo zal zijn.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform