Persbericht

Business-managers kunnen snel gefundeerde beslissingen nemen 
 
’s-Hertogenbosch, 11 februari 2013 - Suiker Unie heeft gekozen voor SAP HANA: een platform voor het leveren van real-time operationele, voorspellende en tekstuele analyses van Big Data. Een belangrijke reden voor de ingebruikname van SAP HANA is dat iedereen binnen de organisatie zeer snel grote hoeveelheden data kan analyseren. Hierdoor kunnen de business-managers tal van analyses maken met de gegevens die zij tot hun beschikking hebben. Dit kunnen zij bovendien doen op basis van zeer actuele gegevens. Hierdoor zijn zij in staat om op snelle wijze betere beslissingen te nemen.
 
Het invoeren van SAP HANA maakt deel uit van een strategie die Suiker Unie momenteel uitrolt. Doel van het plan is om alle data binnen Suiker Unie in een enkele omgeving te brengen. Het gaat hierbij om financiële gegevens, productiecijfers, kwaliteitsgegevens en dergelijke. Veel van deze gegevens kunnen nu al los van elkaar worden doorzocht, maar Suiker Unie wil al deze gegevens bij elkaar kunnen brengen. De business krijgt hierdoor een schat aan gegevens beschikbaar, die zij als het ware als een grote dataset kunnen doorzoeken. De resultaten hiervan kunnen zij gebruiken om de besturing van de organisatie verder te verbeteren, de concurrentie voor te blijven en de kosten verder omlaag te brengen.
 
Real-time analytics
De Nederlandse fabrikant van suiker en suikerspecialiteiten vertrouwt al vele jaren op enterprise-software van SAP. Toen het concern op zoek ging naar oplossingen voor Business Intelligence (BI) was het volgens Wim Hummel, Manager ICT bij Suiker Unie, dan ook logisch dat men hierbij keek naar producten van SAP. “Begin 2012 hebben we een proef gedaan met SAP BusinessObjects. Tijdens dat traject hebben wij besloten ook onderzoek te doen naar de mogelijkheden die SAP HANA ons te bieden heeft. Wij waren namelijk zeer gecharmeerd van de mogelijkheden van dit platform om tot real-time analytics te komen, maar willen binnen Suiker Unie slechts een enkelvoudig analytisch platform gebruiken. De voordelen die wij met real-time analytics kunnen behalen zijn dusdanig groot, dat wij daarom hebben besloten om binnen onze organisatie op SAP HANA te standaardiseren.”
 
Voordelen SAP HANA
Het gebruik van SAP HANA biedt Suiker Unie een aantal belangrijke voordelen, zegt Hummel. “Meer traditionele vormen van BI kennen een verwerkingstijd die voor onze business te lang is. Onze business-managers moeten de resultaten van analyses direct kunnen gebruiken in hun dagelijkse operatie. SAP HANA biedt precies wat onze business-organisatie nodig heeft, terwijl klassieke BI-tools uren nodig hebben om resultaten op te leveren.”
 
“Al snel ontdekken gebruikers dat de real-time analyses nog meer voordelen bieden”, zegt Mark Raben, Director Innovation & Product Strategy van SAP Nederland. “Business-managers kunnen bijvoorbeeld met scenario’s gaan werken en heel snel alternatieven analyseren en doorrekenen. Op die manier kunnen zij heel snel de beste keuzes bepalen die hen helpen een probleem op te lossen of een kans in de markt te grijpen.”
 
Over SAP HANA
SAP HANA (High Performance Analytical Appliance) beschikt over in-memory technologie, waarmee organisaties in staat zijn om hun bestaande systemen te stroomlijnen door lagen uit de traditionele manier van dataopslag te elimineren. De dataverwerking kan in één keer in het centrale geheugen plaatsvinden. In het uiterst competitieve bedrijfsklimaat van dit moment bepaalt directe toegang tot en analyse van alle operationele data het succes van een organisatie. Bedrijven moeten inzicht hebben in de actuele gang van zaken om snel en adequaat te kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden. SAP HANA geeft bedrijven real-time toegang tot grote hoeveelheden informatie, op maat gemaakt naar hun individuele eisen en wensen.
 
Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 197.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.>

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform