Persbericht

T-Systems biedt nu toegang tot een van ‘s werelds grootste Telepresence-netwerken

Vianen, 11 februari, 2013T-Systems en AT&T gaan nauw samenwerken, waardoor een van de grootste Telepresence-netwerken ter wereld ontstaat. Vanaf nu kunnen klanten van T-Systems ook met klanten communiceren die gebruikmaken van de Telepresence Solution van AT&T. De communicatie verloopt via de live conference-dienst Cross Company Exchange Service. 
 
Deze nieuwe samenwerking bouwt voort op de samenwerking die T-Systems eerder is aangegaan met Tata Communications om tot onderlinge aansluiting van de Telepresence-netwerken te komen. T-Systems, dochteronderneming van Deutsche Telekom, biedt nu toegang tot een van ‘s werelds grootste Telepresence-netwerken en levert daarmee wereldwijde netwerkbeschikbaarheid aan videoklanten.
 
Voordelen life videoconference-dienst
De uitgebreide “Cross Company Exchange Service” verbindt Telepresence-netwerken van verschillende leveranciers en biedt dezelfde voordelen als de bestaande Telepresence-dienst van T-Systems: levensgrote foto’s, high-quality audio en high-definition video. Het MPLS-netwerk zorgt daarnaast voor het real-time transport van beeld en geluid. Dit geeft deelnemers het gevoel alsof ze bij elkaar in de kamer zitten ook al zijn zij in werkelijkheid duizenden kilometers van elkaar verwijderd. Net als in echte vergaderingen kunnen deelnemers communiceren met behulp van presentaties of documenten. Het dataverkeer tussen de deelnemers aan de videoconference is bovendien beveiligd.
 
Reserveren en beheren
T-Systems en AT&T ondersteunen het beheer van de Telepresence-videosessies met web-gebaseerde reserveringsportals. Dit zorgt voor een naadloze bedrijfsintegratie. De gebruiker kan een sessie reserveren en beheren via alle videoconference-systemen die in de verbonden netwerken beschikbaar zijn.
 
Milieubewust
Videoconferenties besparen niet alleen op reiskosten en tijd, maar dragen ook actief bij aan milieubehoud vanwege een lagere kooldioxide-uitstoot. Een treinreis van Amsterdam naar München genereert bijvoorbeeld maar liefst 124 kilogram aan CO2 per persoon, terwijl een vliegreis zelfs tot 471 kilogram aan CO2 per persoon genereert.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. 

Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform