De eerste velgen franchise van Nederland

CUIJK, ZATERDAG 22 JANUARI 2010 – VelgenShop.nl, de online velgenaanbieder, lanceert een unieke banden – en velgen franchiseformule voor de automotive ondernemer. Als automotive ondernemer kan men de Velgen Shop instore franchise eenvoudig invoeren in een huidige bedrijfsvoering.

Het pilot filiaal in Tilburg geeft automotive ondernemer een goed beeld van de kansen. Aldus Kai Peters van Velgen Shop zal binnen enkele weken het eerste franchise filiaal de deuren openen en streeft Velgen Shop naar minimaal 10 filialen in 2011.
Het pilot filiaal in Tilburg geeft automotive ondernemer een goed beeld van de kansen. Aldus Kai Peters van Velgen Shop zal binnen enkele weken het eerste franchise filiaal de deuren openen en streeft Velgen Shop naar minimaal 10 filialen in 2011.

De nieuwe franchiseformule is speciaal opgericht voor de ondernemer die zijn klanten graag duidelijkheid biedt over banden en velgen. Kai Peters, Commercieel Manager van Velgen Shop, legt uit: “Banden en velgen zijn een steeds belangrijker onderdeel van een auto. Voor consumenten was er voorheen totaal geen plek waar
je banden en velgen eenvoudig en duidelijk kon kopen. De traditionele bandenhandel verkoopt veelal uit brochures of van niet real-time websites en kampt hierdoor met beschikbaarheidsproblemen. De website VelgenShop.nl toont alleen real-time voorraad.” Dit is ideaal voor de automotive ondernemer die nog weinig tot niets doet met banden of velgen, maar het wel wil kunnen aanbieden. Occasiondealers, APK-garages, autogarages, auto onderdelen bedrijven of tuningbedrijven kunnen dankzij het succes van VelgenShop.nl vanaf nu extra omzet genereren.

Real-time voorraad van tientallen toeleveranciers en extra klanten via VelgenShop.nl

De reden daarvan is simpel. Peters: “Om de vijf minuten wordt onze voorraadcapaciteit door alle toeleveranciers, en dat zijn er tientallen binnen Europa, actueel gehouden. Klanten kunnen direct op de site zien of iets leverbaar is en bestellen bij een filiaal. Zie je bij andere formules een complete ombouw van je bedrijf, waarmee je als ondernemer je eigen identiteit volledig kwijt bent. Daarentegen is de Velgen Shop franchiseformule niet moordend voor het eigen imago, maar juist een toegevoegde waarde. Verder ziet men bij andere formules de basis veelal vanuit banden – terwijl de markt van velgen juist groeiende is.”

Ambitie

Velgen Shop is een merkonafhankelijke franchiseformule. Het bieden van een groot assortiment autobanden, lichtmetalen velgen, stalen velgen en auto-accessoires zoals wieldoppen, slotbouten en sneeuwkettingen met een duidelijk serviceniveau zijn de komende jaren pijlers binnen de groei. Met een eigen pilot filiaal in Tilburg en een logistiek magazijn kan op een gezonde groei ingezet worden. Velgen Shop ambieert naar minimaal 10 filialen te groeien in 2011. Het eerste franchise filiaal zal binnen enkele weken de deuren openen. Voor 2012 en 2013 streeft Velgen Shop naar een exponentiëlere groei.

Website: http://www.velgenshop.nl/franchise/

Bron: EMEA Persberichten