Persbericht

Voor directe publicatie

Lelystad, 14 februari 2013 – Binnen 6 maanden nadat VCEE (Virsto Centre of Expertise Europe) de Virsto Storage Hypervisor in Nederland introduceerde, wordt het in Silicon Valley (VS) gebaseerde onderneming al door Virtualisatie reus VMware overgenomen.

Virsto Software, het bedrijf dat furore maakt met haar Storage Hypervisor oplossing wordt door één van de grootst belanghebbende overgenomen. Virsto biedt namelijk het ontbrekend puzzelstukje in Server Virtualisatie -en Virtual Desktop Infrastructuur (VDI) omgevingen. Dat puzzelstukje is het echt kunnen virtualiseren van storage, zelfs in een heterogene storage omgeving. De ‘Unique Selling Points’ (USP) zijn: 10x versnellen van de Virtuele Machines en tot 90% besparen op nieuwe Storage investeringen. Bestaande Storage investeringen kunnen tot zelfs 2x effectiever worden ingezet, waardoor nieuwe investeringen kunnen worden uitgesteld.

“Wij denken dat de acquisitie van Virsto onze ontwikkelingen van storage technologie zal versnellen, waardoor onze klanten de efficiëntie en performance van storage in Virtuele  Infrastructuur enorm kunnen verbeteren.” zegt John Gilmartin, Vice President Storage & Availability van VMware.

“Op dit moment is het nog onduidelijk hoe de overname verder vorm zal krijgen, maar door deze overname zal de klant een nog rijker Virtualisatie beleving krijgen.”,aldus Reinier Muller, CEO van Virsto Centre of Expertise Europe (VCEE).

“Bestaande klanten hoeven zich geen zorgen te maken, omdat VCEE het support voor de komende jaren garandeert. Nieuwe klanten hoeven zich nog minder zorgen te maken, nu men weet dat VMware voor de continuïteit en ontwikkeling van Virsto oplossingen borg staat.”, vervolgt Muller.

EMC verbetert haar productlijn(en) met Virsto Technologie

“In het persbericht dat VMware heeft verspreid meldt men dat ook EMC voornemens is om de Virsto Architectuur te omarmen en overweegt om Virsto technologie in licentie te nemen. Dit onderschrijft de kracht van het Virsto concept.” besluit Muller.

###

Noot voor de redactie, niet voor publicatie bedoeld: 

Over VCEE

VCEE is de leverancier van Virsto gerelateerde producten en diensten, en is continu op zoek naar manieren om de performance ervaring van eindgebruikers te verbeteren. Ervaringen opgebouwd sinds begin jaren 80, toen het mainframe tijdperk de performance, kwaliteit en hoge mate van veiligheid dicteerde, is voor VCEE de drijfveer om die gebruikerservaringen te doen herleven op veel kosten effectievere serverplatformen. Naast het leveren van Licenties, Consultancy en maatwerk Workshops/Trainingen van Virsto Software, ontwikkelt zij ook maatwerk toepassingen voor een nog betere integratie met bestaande virtualisatie omgevingen.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met VCEE:

Contactpersoon: Reinier Muller (Directeur)

Telefoon: +31 (0)320 767300

E-mail: [email protected]

Web: www.vcee.eu en www.virstosolutions.eu/

Foto’s en beeldmateriaal:

http://virstosolutions.eu/media-center/media-pictures-and-photos/ 

Gerelateerde Links

http://www.vmware.com/company/news/releases/vmw-virsto-021113.html

http://vcee.eu/2013/02/11/vmware-neemt-virsto-over-vmware-to-acquire-virsto/

Over Virsto Software

Virsto software biedt een unieke ‘storage optimalisatie’ oplossing op VM-niveau, welke naadloos integreert met VMware vSphere en Microsoft Hyper-V. Verder biedt Virsto vereenvoudigd beheer van VM-centric storage, tot tien maal performance verbetering, en tot 90 procent reductie in benodigde diskcapaciteit. Virsto levert ‘software-defined-storage’ technologie, welke een hoge mate van storage-provisioning, -management en -gebruik voor de ‘software-defined datacenter’ (SDD) mogelijk maakt. Virsto is in 2007 opgericht en werd tot dusver ondersteund door investeringsmaatschappijen uit Silicon Valley. Voor meer informatie, zie: www.virsto.com.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform