Communicatieve vaardigheden maken het verschil
Grote organisaties zoals LinkedIn, Coca-Cola, Google en Twitter omarmen de mogelijkheid om hun medewerkers met mindfulness bezig te laten zijn. Om stress te verlagen, uitval terug te brengen, productiviteit te verhogen en vooral het geluk van de medewerkers boven alles te brengen. Vanuit Amerika zien we de volgende stap naar meer gelukkige werknemers overwaaien: ‘NonViolent Communication’ ofwel ‘Geweldloze Communicatie’. Want Communicatieve vaardigheden maken het verschil.

De cultuur van Microsoft is veranderd door Geweldloze Communicatie
Toen Satya Nadella in 2014 CEO van Microsoft werd, erfde hij een bedrijf waarvan de cultuur bekend stond om vijandigheid, onderlinge strijd en achterbaksheid onder de topmanagers. Om het bedrijf te veranderen, liet hij de leden van zijn senior leiderschapsteam het boek 'Geweldloze Communicatie' van de psycholoog Marshall B. Rosenberg. En met succes.

Is Geweldloze Communicatie de moeite waard?
NonViolent Communication (NVC) is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg en wordt sindsdien wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt als manier van communiceren met jezelf en met anderen. Vanuit de gedachte, goed voor jezelf te zorgen, maar ook voor de ander(en). Het wordt toegepast binnen organisaties, bij conflictbemiddeling, bij coaching en bij zelfontwikkeling en heeft zich inmiddels bewezen als een methode die werkt, met elk jaar een sterk groeiend aantal volgers.

Gaan na de politie meer mensen Geweldloos Communiceren?
Coos Cobelens is een ervaren psycholoog, oprichter van The School of Communication en docent Geweldloze Communicatie bij de Nationale Politie. Hij heeft een 12-weekse online training in Geweldloze Communicatie opgezet, zodat meer mensen in Nederland eenvoudig deze levensveranderende taal kunnen leren.

Meer info: www.theschoolofcommunication.com