Zorgverzekering vergelijken loont, dit blijkt wel uit onderzoek van Nivel. Uit dit onderzoek bleek dat er een recordaantal mensen hun zorgverzekering vergelijken. In totaal is er een recordaantal mensen van 1,2 miljoen Nederlanders overgestapt van zorgverzekering. Bij het vergelijken van de zorgverzekering maken Nederlanders veel gebruik van vergelijkingswebsites. Deze vergelijkingswebsites laten onderling grote premieverschillen zien, die tot honderden euro's per jaar kunnen oplopen. Consumenten doen er dus verstandig aan om hun zorgverzekering vergelijken om meerdere websites. Dit blijkt uit onderzoek van Uwzorgverzekeringsite.nl.

Zorgverzekering vergelijken bij uitgebreidere dekking
Uw zorgverzekering vergelijken op meerdere vergelijkingssites is met name verstandig wanneer uw zorgverzekering een uitgebreide dekking heeft. Naarmate de dekking van de zorgverzekering uitgebreider is, nemen de premieverschillen tussen de vergelijkingssites toe. Uit het volgende voorbeeld blijkt dat het loont om zorgverzekering vergelijken.

Rekenvoorbeeld zorgverzekering vergelijken
Een gezin zoekt een zorgverzekering waarbij fysiotherapie voor minimaal 18 behandelingen worden vergoed. Ook willen zij een dekking voor de tandarts hebben die minimaal een 750 euro vergoedt. Wanneer zij de zorgverzekering vergelijken op de vergelijkingssites, dan zien zij dat Zorgkiezer hen het beste aanbod kan doen met een maandpremie van 155,64 euro. De overheidssite Kiesbeter.nl komt als duurste uit de bus met een maandpremie van 184.77 euro. Dit betekent dat het gezin door goed de zorgverzekering vergelijken bijna 700 euro kan besparen. De premie verschillen worden met name verklaard door de kortingen die de zorgvergelijkingssites weten te bedingen bij de zorgverzekeraars. Hierdoor rekenen ze per zorgverzekering een ander bedrag. Hiernaast speelt de volledigheid van zorgvergelijkingssites een rol. Geen enkele vergelijkingssite heeft met elke zorgverzekeraar een prijsafspraak. Hierdoor kan de consument niet altijd de goedkoopste zorgverzekering via de zorgvergelijkingssite afsluiten.

Zorgverzekering vergelijken gemakkelijk gemaakt
Door goed de zorgverzekering vergelijken, kunnen consumenten honderden euro's op jaarbasis besparen. Consumenten weten dat, maar het probleem was altijd dat je op veel verschillende vergelijkingssite de zorgverzekering moest vergelijken. Een vervelende en tijdrovende aangelegenheid, waarbij dikwijls consumenten afhaakten. Nu is er een website waar de uitkomsten van de verschillende vergelijkingssites overzichtelijk wordt gepresenteerd. Door Uwzorgverzekeringssite.nl als startpunt te gebruiken voor zorgverzekering vergelijken bespaart u veel tijd en geld, omdat u direct kunt zien welke vergelijkingssite u de laagste maandpremie voor uw zorgverzekering kan aanbieden.