Aandelen worden nog steeds veel gehandeld. Het is ook een relatief simpele manier om te handelen, u koopt een aandeel en u verkoopt het later op een door u gekozen punt. Hopelijk met winst natuurlijk. Aandelen kunnen duur zijn, maar de hefboom biedt uitkomst.

Met een hefboom legt u slechts een beperkt deel in van het gehele aandeel. U financiert bijvoorbeeld maar 5% van het aandeel, de rest wordt door uw broker gefinancierd. De complete winsten en verliezen zijn wel voor uw rekening waardoor deze relatief hard kunnen oplopen. Het voordeel is dat u met weinig geld al veel aandelen kunt aanschaffen. Zo kunt u bijvoorbeeld een CFD (Contract for Difference) gebruiken om het aandeel Heineken te handelen. Op deze manier hoeft u niet het gehele aandeel aan te schaffen, maar hoeft u slechts een gedeelte te financieren.

Een CFD is een superieur hefboomproduct, ook zeer geschikt voor aandelen. Let wel: u wordt nooit eigenaar van het aandeel, u leent het alleen. De winsten en verliezen zijn wel helemaal voor u. Inspelen op koersstijgingen en koersdalingen van aandelen is wel een goede mogelijkheid, er valt dus geld te verdienen in verschillende marktomstandigheden. Overnight moet er wel rente betaalt worden, logisch want u leent om de financiering rond te krijgen en te om handelen. Wanneer u dezelfde dag koopt en verkoopt betaalt u die rente niet.

Hoewel aandelen handelen vooral iets is voor de lange termijn, is het in deze volatiele markten wel degelijk interessant om daytrading met aandelen te doen. Zeker in de dagen waarin een bedrijf in het nieuws staat door overnames, jaarcijfers, aandeelhoudersvergaderingen etc, kan het aandelen hard op en neer gaan en daar kunt u met bijvoorbeeld een CFD op inspelen. Traden met een CFD is wel risicovol, maar door het gebruik van een gegarandeerde stop kunt u zichzelf prima beschermen tegen schommelingen.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.