Op 16, 17 en 18 december 2011 wordt in House of Billiards in Weert het Nederlands Kampioenschap 14.1, 9-ball en 8-ball gespeeld. De opzet van het toernooi is in een aantal opzichten gelijk aan voorafgaande jaren, maar op een aantal punten ook anders.

De locatie van het eindtoernooi is opnieuw House of Billiards in Weert, waarvoor je je via 18 kwalificatie toernooien op diverse plaatsen in het land kan plaatsen. Ook de NOS is weer van de partij bij het 9-ball toernooi en ook kan je het toernooi volgen via een live stream en NOS teletekst.

Anders dan voorafgaande jaren is het format waarin gespeeld wordt. In HOB Weert spelen tijdens het eindtoernooi 32 spelers per spelsoort via een enkel knock-out schema om de titels. Acht spelers per spelsoort zijn al zeker van hun plaats bij de laatste 32. Dit zijn de titelverdediger, de drie A-selectie spelers, eventueel 1 of 2 wildcards, aangevuld met de top van de Nationale Ranking. Zo zijn de 8 geplaatste spelers voor het koningsnummer 9-ball op zaterdag samen goed voor 2 wereldkampioenschappen, 9 individuele EK titels, talloze NK titels en internationale overwinningen (World Pool Masters en International Challenge of Champions).

Behalve het in de watten leggen van onze toppers hebben we ernaar gestreeft om het alle NK deelnemers naar de zin te maken. Zo is er iedere dag voor de spelers een lunch geregeld van 12:00 tot 13:00. Je hoeft dus niet gehaast tussen de wedstrijden door even iets te gaan eten. Om het NK een professionele uitstraling te geven ontvangt ieder deelnemer van het eindtoernooi een speciale NK polo. Ook is er een side-event voor de mensen die even niet hoeven te spelen: een 9-ball shoot-out. Iedereen mag hieraan meedoen en de hoofdprijs is een deelname aan een Euro Tour inclusief reis en overnachting. Op zaterdagavond na afloop van de 9-ball finale wordt er een (variant van een) 10-ball ring game gespeeld. De inschrijving hiervoor staat ook open voor iedereen. Als klap op de vuurpijl mogen 60 deelnemers van een NK eindronde of kwalificatie toernooi deelnemen aan een exclusieve clinic van Niels Feijen, Huidji See, Nick van den Berg of Alex Lely. Deze clinics worden begin 2012 gegeven op vier lokaties verspreid door het land.

Lees alles over het Nederlands Kampioenschap 2011

Website: http://www.poolbiljartrotterdam.nl

Bron: EMEA Persberichten