Persbericht

Boardsportsmerk Brunotti heeft zijn verkoopprocessen verder gedigitaliseerd met Apps4Fashion. Hiermee maakt het merk een grote efficiëntieslag in orderafhandeling, wordt met de digitale collectieboeken een aanzienlijk besparing gerealiseerd op drukkosten en wordt de professionele uitstraling van het merk verder versterkt.

 

Hans Völlmer, Chief Operations Officer bij Brunotti Europe: “Voorheen schreven onze vertegenwoordigers en agenten orders vaak nog op een orderblok, die daarna handmatig overgetypt moesten worden in ons ERP systeem. Dit was dubbel en foutgevoelig werk en het duurde lang voordat de resultaten inzichtelijk waren.”

 

Besparing op monsters en collectieboeken

“Dat is verleden tijd nu Brunotti met Apps4Fashion werkt. Er wordt enorm veel werk en tijd bespaart en de salesmensen zijn razend enthousiast. De werking van en met Apps4Fashion is heel eenvoudig omdat alles zo visueel en intuïtief is en onze salesmensen zien heel veel voordeel in het feit dat ze niet langer met monsters hoeven te sjouwen maar de collectie volledig en gedetailleerd kunnen tonen op de iPad.”, aldus Hans Völlmer.

 

Artikelen kunnen met een draadloos scannertje gescand worden en de handtekening van de klant wordt on screen gezet, waardoor alles in één keer op de orderbevestiging gemaild kan worden naar de klant: de volledige order, met foto, prijs- en detailoverzicht en handtekening.

 

“Een ander groot voordeel is dat we onze gedrukte collectieboeken volledig hebben kunnen laten vervallen nu we Apps4Fashion als digitaal collectieboek kunnen gebruiken. Hiermee hebben we onze investering in de tool alweer terugverdiend.”, aldus Hans Völlmer.

 

Concreet en duidelijk overzicht in verkoopresultaten

Brunotti ziet verder dat de tool wereldwijd veel wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de voorraad. Daarnaast worden orders door de koppeling met het ERP systeem direct verwerkt, waarmee Brunotti zijn backoffice medewerkers enorm ontlast en er direct duidelijk en concreet overzicht is in de verkoopresultaten wereldwijd.

 

Samenwerking met retailers optimaliseren

Hans Völlmer: “Brunotti is een merk wat meedenkt met zijn klanten. Dit gaat binnenkort nog meer blijken met de inzet van Apps4Fashion voor onze retailklanten, waardoor wij onze samenwerking met hen optimaliseren en het aantal nee verkopen in de winkels samen gaan reduceren!”

  

Over Brunotti Europe

Brunotti werd in 1979 opgericht door de Italiaanse windsurfer Claudio Brunotti en start met de verkoop van boards en t-shirts. In 1997 is het merk Brunotti overgenomen door de huidige aandeelhouders die het merk een groot internationaal succes hebben gemaakt. Inmiddels is Brunotti uitgegroeid tot een merk wat in meer dan 20 landen vertegenwoordigd wordt met zijn collectielijnen voor boards, kleding schoenen, tassen, eyewear en stationery.

 

Over Apps4Fashion

Apps4Fashion is een moderne oplossing die de geweldige gebruikersmogelijkheden van de iPad of iPhone integreert met ieder gewenst ERP systeem, zodat de laatste informatie over de collectie en voorraad letterlijk binnen handbereik van de gebruiker is. Apps4Fashion is speciaal ontworpen voor modelabels en groothandels. De app biedt agenten, verkopers en winkeliers direct toegang tot de volledige catalogus, inclusief afbeeldingen, klant specifieke prijzen, voorraden en productdetails. Doordat alle artikelen tot in het kleinste detail te bekijken zijn, is het voor verkopers en vertegenwoordigers niet langer nodig om rond te sjouwen met monstercollecties.

 

Over it suits IT

it suits IT ontwikkelt voor de fashionbranche gespecialiseerde software oplossingen. Moderne en slimme oplossingen, zoals iPhone en iPad applicaties, B2B en B2C webshops, Sales Portals en ERP software, stellen fashionbedrijven in staat om snel in te spelen op de steeds veranderende vraag uit de markt. De missie van it suits IT is om – door moderne en slimme oplossingen en expertise – mensen in fashionbedrijven te voorzien van de inzichten die zij nodig hebben om hun werk zo efficiënt en effectief mogelijk te doen, en hen daardoor in staat stellen superieure resultaten te behalen. it suits IT is Microsoft Partner met de Gold ERP Competency én de Silver ISV Competency.

 

www.brunotti.com

www.itsuitsit.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform