Aandelen traden kan op vele manieren. De meest voorkomende manier is via een bank of broker waarbij u op klassieke manier aandelen koopt en op een later moment in tijd deze weer verkoopt. Steeds meer mensen handelen echter aandelen met een CFD.

Met aandelen koopt de belegger in principe een stukje van het bedrijf. Eigenlijk wordt u mede-eigenaar van een bedrijf. U profiteert wanneer het goed gaat, u verliest geld wanneer het slecht gaat. Op de verschillende effectenbeurzen worden aandelen vooral verhandeld. Op die indices wordt ook de prijs van de aandelen bepaalt. Dit gaat aan de hand van vraag en aanbod. Er is veel wat invloed heeft op het aandeel: winst- of verliescijfers, wereldeconomie, beurssentiment en veel meer.

CFD’s zijn relatief nieuwe hefboomproducten die steeds populairder worden in Nederland. Met dit product kunt u grote posities aangaan met vrij weinig gelden. Aandelen handelen is een prima mogelijkheid met de CFD, zeker omdat long en short gaan heel simpel gaat. Bij andere producten treden hier nog wel eens onnodige moeilijkheden op. Veel CFD – aanbieders zorgen er ook nog eens voor dat hun cliënten met Direct Market Access kunnen handelen waardoor er direct in het orderboek belegt kan worden. Op deze manier kunnen mensen aandelen handelen binnen de marktspread wanneer dat toegelaten wordt.

Aandelen – CFD’s handelen kan bij een broker. Een goede broker kiezen is niet onbelangrijk. U wilt uw aandelen – CFD’s wel handelen bij een betrouwbare en gereguleerde broker met een snel handelsplatform en genoeg risicomanagement tools. CFD’s zijn mooie producten, maar risicovol zijn ze wel. Het kan hard gaan met de winsten en verliezen dus gebruik van gegarandeerde stops, limieten, trailing stops en meer is van groot belang. Onderzoek het product eerst goed voordat u er aandelen mee gaat handelen.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.