Contracts for Difference worden in het kort ook wel CFD’s genoemd. Met CFD’s rekent u uiteindelijk het verschil af tussen de prijs bij opening en sluiting. Bij een positief verschil maakt de belegger winst, bij een negatief verschil ziet de belegger verlies.

Een CFD (contracts for difference) is een typisch hefboomproduct vergelijkbaar met Turbo’s, Sprinters en Speeders. Dan gaat het alleen over de werking, want in de details zijn CFD’s een stuk interessanter dan de vergelijkbare instrumenten. U handelt met een marge. U legt dus een klein deel in om de gehele onderliggende waarde te financieren. Bij CFD trading zijn de margins vaak kleiner dan bij andere hefboomproducten waardoor u met weinig al veel kunt handelen. Let op: hierdoor gaat het hard met de winsten en verliezen. Maak altijd gebruik van risicomanagement.

CFD’s worden online verhandeld. Daarbij dient u op een aantal dingen te leggen. Ten eerste dient u bij een betrouwbare broker met een stabiel en snel handelsplatform te online beleggen. De beurzen bewegen hard tegenwoordig, dus u heeft een platform nodig die dat aankan. Zelf dient u natuurlijk ook nog te letten op een snelle internetconnectie. Tegenwoordig kunt u ook online beleggen met uw tablet of mobiele telefoon. Test eerst een demo van de broker waar u geïnteresseerd in bent. Doe eerst goed onderzoek. Oefen, stel vragen, gaan naar beleggingsseminars etc etc. Een goed geïnformeerde belegger is vaak ook een goede belegger. Ontwikkel u dus goed als CFD trader en begin klein wanneer u daar behoefte aan heeft. Let ook op het psychologische gedeelte van het online beleggen. Wie een broker heeft gevonden die bij het type belegger past kan veel hebben aan CFD trading, zeker in vergelijking met andere hefboomproducten zoals Turbo’s en Sprinters. Online beleggen ging nooit sneller dan met CFD’s.