CFD’s (Contracts for Difference) worden steeds groter in Nederland en steeds meer traders zien de voordelen van deze hefboomproducten ten opzichte van andere. En de voordelen zijn er ook, en behoorlijk veel zelfs. Waarom kiezen voor online beleggen met CFD’s en niet met Turbo’s of Sprinters?

CFD’s zijn simpel en transparant en de voordelen ten opzichte van andere hefboomproducten zijn er in overvloed. De gegarandeerde stop is een van de mooiste voordelen. Online beleggen met CFD’s maakt het mogelijk om met een gegarandeerde stop te handelen. Hier wordt u absoluut en gegarandeerd uitgestopt op een punt dat u inlegt. Twee voordelen in één dus. Ten eerste is de gegarandeerde stop ook echt gegarandeerd, ten tweede bepaalt uzelf waar u deze doorgevolueerde stop-loss neerlegt. Bij andere hefboomproducten bepaalt de broker dat voor u. Verstandige en ervaren hefboomtraders kunnen dat best zelf. Online beleggen was nooit flexibeler.

Macro – economische gebeurtenissen vinden steeds vaker buiten de beursuren om plaats. Wanneer u indices (of indexen) handelt zit u bij de meeste hefboomproducten vast aan de openingsuren van die beurzen. Niet bij CFD’s. CFD’s op indices handelt u 24 uur per dag, ook wanneer de beurzen gesloten zijn. Maar daar stopt het nog niet bij bij de vergelijking tussen CFD’s en andere bekende hefboomproducten. Zo bepaalt u zelf de hefboom bij CFD’s en betaalt u geen transactiekosten op bijvoorbeeld forex en indices. Ook de prijsvorming van een CFD is simpel. De prijs van bijvoorbeeld een index op Wall Street is hetzelfde als de prijs van de CFD op die index.

De voordelen van online beleggen met CFD’s ten opzichte van Turbo’s, Sprinters, Speeders en Opties zijn er in overvloed. Natuurlijk zijn ook nog andere zaken belangrijk. Die voordelen zijn mooi, maar wanneer het platform onvoldoende is of wanneer de spreads te hoog zijn, dan heeft u er nog weinig aan. Wees dus kritisch en zoek altijd een kwalitatief goede en betrouwbare broker uit.

 

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD's is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico's in kwestie volledig begrijpt.