Persbericht

‘Licensed to Cure’ beheert relaties tussen productinnovatie, kwaliteit en regelgeving

Maarssen, 1 november 2012 - 3DExperience-specialist Dassault Systèmes introduceert een nieuwe oplossing voor fabrikanten van medische apparatuur, genaamd ‘Licensed to Cure’. Zij kunnen daarmee hun ‘time-to-market’ van innovaties verkorten vanwege een beter beheer van alle benodigde informatie voor de kwaliteitscontroles en wettelijk verplichte certificeringen.
 
‘Licensed to Cure’ biedt een uniforme informatiebron, voor zowel de productinnovatie zelf als het volledig transparant documenteren van veranderingen. Daarmee kunnen fabrikanten van medische apparatuur hun inzet van bedrijfsmiddelen optimaliseren, intellectuele eigendommen beter hergebruiken en sneller wettelijk verplichte certificeringen behalen. Door een volledig traceerbaar productontwikkelingsproces te creëren, dat aan alle regels voldoet en gekoppeld is aan het kwaliteitsbeheer, kunnen fabrikanten hun ‘time-to-market’ verkorten. Verder helpt deze oplossing voor informatiemanagement ook om overheadkosten te verlagen.
 
“Steeds strengere regelgeving vergroot de druk bij fabrikanten van medische apparatuur om hun kwaliteit en veiligheid te verhogen”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Industry and Marketing van Dassault Systèmes. “Verder moeten zij in reactie op het toenemend aantal waarschuwingen van de FDA, meer tijd en budget spenderen aan de compliancy. Ons 3DEXPERIENCE-platform stelt bedrijven in staat om ook in een omgeving met complexe wet- en regelgeving hun doelstellingen te managen en de verwachtingen die klanten hebben over veilige producten waar te maken.”
 
‘Licenced to Cure’ biedt de volgende mogelijkheden:

  • Het stelt bedrijven in staat al hun processen en data te integreren en wetgeving als een asset toe te voegen. Daarmee kunnen zij de kwaliteit optimaliseren, hun kosten en ‘time-to-market’ reduceren en tevens aan regelgeving voldoen.
  • Een gegarandeerd uniforme informatiebron, die fabrikanten in staat stelt altijd toegang te hebben tot de meest actuele informatie en alle betrokkenen beter te laten samenwerken met een betrouwbare set productinformatie.
  • Automatiseren van bureaucratische taken en wettelijke procedures om producten in één keer goed te maken, wat het verkrijgen van de benodigde certificeringen versnelt.
  • Gestructureerde processen en documentatie, zoals ‘levende’ DHF (design history file) en DRM (device record master), voor volledige traceerbaarheid en het geautomatiseerd indienen van rapportages.
  • Innovaties en marktuitbreiding in nieuwe landen versnellen, met speciale gecertificeerde producten die patiënten nodig hebben, zonder risico’s en wettelijke beperkingen.
  • Supply chains en ecosystemen van fabrikanten van medische apparatuur optimaliseren om risico’s met betrekking tot de kwaliteit en compliancy tot een minimum te beperken, wat het merkimago bij klanten versterkt.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
 
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/. /> 
CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen. 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform