Met veel plezier heb ik de deze week de gepubliceerde SEOmoz analyse van de Search Engine Ranking Factors gelezen; de factoren die bepalen of een pagina posities verkrijgt in de zoekmachines. Het hele onderzoek is hier te vinden.

Een aantal conclusies:

• De perceptuele meerwaarde van een pagina voor de gebruiker blijft het uitgangspunt van de zoekmachines en deze gebruiken steeds geavanceerdere methoden op die meerwaarde te bepalen.
• Social media worden steeds belangrijker in het bepalen van de positie van een pagina. Zoekmachines raken ook steeds meer bedreven in het analyseren van social media.
• Het gebruik van het exacte keyword in domeinnamen wordt steeds minder belangrijk.

Opmerkelijk:

• Het sentiment van berichten in social media is van invloed op de ranking.
• Er zit nauwelijks verschil in het effect van externe links waarvan de anchortekst exact overeenkomt met het keyword en externe links waarbij beiden maar gedeeltelijk overeenkomen.
• Het voorkomen van andere keywords waar een pagina ook op scoort, gerelateerd aan het belangrijkste keyword, heeft relatief weinig invloed op de ranking.

‘Elke SEO specialist die serieus bezig is met zijn vak en zijn klanten, ziet dat er continu veranderingen door Google worden doorgevoerd. De kaders zullen altijd hetzelfde blijven, enkel de interpretatie ervan is de ‘speelruimte’ van Google. Wij adviseren onze klanten altijd gebaseerd op de juiste basis. Hierdoor voorkom je dat je als organisatie of bedrijf de boot naar de eerste pagina’s mist. Relevante content zorg automatisch voor een lage bounce wat heel belangrijk is om je positie te behouden in de ranking. Laten we niet vergeten dat de essentie van het internet het verschaffen van correcte en up-to-date informatie is! Dat is ons uitgangspunt en de strategie die wij inzetten voor onze klanten. Relevantie, relevantie en nogmaals relevantie…ik zeg het nog maar eens, content is king!’ aldus Bonner Gibbs oprichter en commercieel directeur van Find-U Nederland.

Website: http://www.find-u.nl

Bron: EMEA Persberichten