Persbericht

Brussel, België, 12 april 2012 – La Mosca is een uitgever van city games die uniek in de wereld zijn. Hun activiteiten zijn perfect voor teambuilding events, bedrijfsuitstappen of vrijgezellenfeesten.

La Mosca werd opgericht in 2006 en biedt sindsdien tal van stadsspelen en formules aan. Hun zogenaamde city games zijn ‘location based games’ waarbij je positie een bepalend element vormt.

Hun populairste spel ‘The Target’ is een achtervolgingsspel waarbij één deelnemer de rol speelt van ontsnapte gangster. De andere deelnemers spelen de rol van politieagenten die deze ‘gangster’ moeten opsporen met behulp van een GPS-gebaseerd systeem dat ze via hun smartphone of GPS kunnen raadplegen. Het betreft een kat-en-muis spel op ware grootte waarbij de hele stad je spelwereld wordt.

Dit spel leent zich vanzelfsprekend uitstekend voor een vrijgezellenfeest, aangezien de ‘bachelor’ de rol van ontsnapte gangster op zich kan nemen en zijn vrienden hem kunnen achtervolgen.

“Ik begon reeds in 1998 na te denken over dit concept voor location based city games, wat in 2007 geleid heeft tot de uitwerking van ons populairste spel, ‘The Target’. Zoals u kan zien heb ik dit idee een hele tijd uitgebroed, wat geleid heeft tot een tot in de puntjes uitgewerkt spel”, aldus Kristof van den Branden, oprichter van La Mosca.

La Mosca is géén evenementenbureau, maar bedrijven en evenementenbureaus maken wel vaak gebruik van hun diensten. Zelf leggen ze zich toe op het bedenken, produceren en commercialiseren van hun spelformules.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform