Met een feestelijke champage-ontvangst vierde De Goudwaag aan de Van Hoytemastraat 113 in Den Haag op 29 oktober het heuglijke feit dat op 31 oktober de deuren opengaan. Hiermee is de Goudwaag de eerste winkel voor goudinkoop in Den Haag Benoordenout.

Eigenaresse Naomi Weststrate-Irak, die net terug is van een zevenarige periode als expat in Berlijn en Moskou vertelt: Mijn man is diplomaat en wij reizen de hele wereld over. Toen wij in februari terugkwamen naar Nederland ben ik mij gaan orienteren op een interessante en uitdagende professie in Den Haag, waar wij nu wonen. Ik kwam als snel uit bij het bedrijf waarin mijn familie in Duitsland al jaren actief is: de inkoop van goud en zilver. Ik ontdekte dat er in Benoordenhout niet in deze behoefte werd voorzien en besloot een winkel te openen om deze service aan te bieden in een ambiance die bij Benoordenhout past. Het is dan ook een mooie, stijlvolle winkel geworden, waar mensen zich met een vers kopje espresso of cappuccino echt op hun gemak kunnen voelen.

Wat we doen is heel eenvoudig, aldus de winkelhoudster. Veel mensen zien dat de goudprijs vandaag de dag torenhoog is. Zij hebben vaak gouden of zilveren sieraden, munten, horloges, oud goud of zilver, goudbaren, zilveren gebruiksvoorwerpen of zelfs gouden tanden waarmee zij niets meer doen. Die kunnen zij bij ons inleveren. Wij bieden een faire prijs, zodat mensen met contant geld naar huis gaan, een fijn financieel extraatje om leuke dingen mee te doen.

Wij willen niet stunten met onrealistische tarieven die de mensen naar de winkel lokken om vervolgens toch een veel lager bedrag uitbetaald te krijgen. Wij willen gewoon fair en transparant zijn. Vandaar dat wij het goud eerst sorteren naar legering, vervolgens voor het oog van de klant wegen op een geijkte weegschaal en bepalen vervolgens het bedrag dat wij bieden op basis van de actuele dagkoers van goud. Wij doen er niet geheimzinnig over dat wij er zelf ook iets aan willen verdienen, aldus Weststrate-Irak. De mensen brengen kleine hoeveelheden en doordat wij die opsparen kunnen wij grote hoeveelheden in één keer verkopen. Dan krijgen wij natuurlijk een hoger bedrag. Dat is onze winst.

De winkelhoudster is overtuigd van haar eigen kwaliteit: Niemand is verplicht zijn spullen ook bij ons te verkopen. Iedereen is welkom voor een gratis taxatie. Mensen kunnen dan verder shoppen om prijzen te vergelijken. Wij vertrouwen er echter op dat wij een goede prijs bieden in een stijlvolle omgeving waar de Benoordehouder zich op zijn gemak voelt.

Meer informatie:
De Goudwaag
Van Hoytemastraat 113
2596 EP Den Haag
[email protected]
www.degoudwaag.nl

Website: http://www.degoudwaag.nl

Bron: EMEA Persberichten