In Nederland worden nog miljoenen energie-onzuinige TL-buizen gebruikt. Gemiddeld kan op deze conventionele verlichting 50% aan energie bespaard worden. Vaak zijn de bestaande armaturen nog in goede conditie en hoeven zodoende niet vervangen te worden. Het renoveren van armaturen in samenwerking met de sociale werkplaats is nog eens dubbel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en wordt gewaardeerd door zowel het bedrijfsleven als de gemeentes.

Renoveren van verlichting
Lumeco biedt als enig bedrijf in Nederland drie oplossingen aan waarmee elk TL-armatuur gerenoveerd (link naar) kan worden. Afhankelijk van het type armatuur adviseert Lumeco welke oplossing het beste past bij de klant. Stefan Plomp van Lumeco vertelt: “Wanneer er bijvoorbeeld een T8-, 58W-, 150cm-armatuur aanwezig is met een witte reflector dan kan deze gerenoveerd worden naar een T5-, 35W-, 150cm-armatuur inclusief spiegeloptiek. Met deze oplossing komen we uit op een besparing van 50%. Dit zijn natuurlijk flinke percentages met een redelijk eenvoudige ingreep. Mocht renoveren van de verlichting niet mogelijk zijn dan behoort nieuwe verlichting ook tot de mogelijkheden. Het totaalpakket dat we aanbieden inclusief de totaal elektrotechnische installatie spreekt onze klanten erg aan. Hierdoor hebben we veel klanten die ook nog eens meerdere locaties door ons energiezuinig laten maken”.

Klanten
Dat energie besparen op verlichting met medewerking van mensen met een handicap aanslaat, is een feit. Klanten uit verschillende segmenten schakelen Lumeco in om de energiebesparing te realiseren in samenwerking met de sociale werkplaats. Klanten zoals de Gemeente Rotterdam, Gemeente Dordrecht, Gemeente Rijswijk, Sportfondsen Nederland en Achmea vastgoed hebben daadwerkelijk het licht gezien.