Persbericht

IT-transformatie ondersteund door project- en portfoliomanagement levert nieuwe diensten sneller en goedkoper

Utrecht, 11 juni 2012 - Europese bedrijven investeren volop in IT-transformatie ten behoeve van innoverende business services. Bijna twee derde van de ondervraagde ondernemingen investeert in IT-transformatie, zodat nieuwe diensten sneller en goedkoper op de markt zijn te brengen, blijkt uit onderzoek van IDG Connect, in opdracht van CA Technologies.

Het onderzoek getiteld ‘IT Transformation: planning, execution & objectives in Europe’ wijst uit dat 32 procent van de ondervraagden binnen 12 maanden een IT-transformatietraject start, ongeacht kleinere budgetten.
 
IT-budget
Momenteel wordt ongeveer 28 procent van een IT-budget besteed aan IT-transformatie. Daardoor is het doelen stellen voor de resultaten ervan steeds belangrijker. De voornaamste redenen zijn applicatieportfolio-management (88 procent), datacenter-consolidatie (77 procent) en benutten private en publieke cloud-diensten (75 procent).
 
Betere bedrijfsprestaties met PPM
Het gebruik van een project- en portfoliomanagement (PPM)-toepassing blijkt doorslaggevend te zijn in het succes van een IT-transformatie. 54 procent van de bedrijven die een PPM-toepassing gebruiken voor IT-planning of voor business-unit planning en 62 procent van hen die het gebruiken voor beide, hebben meer vertrouwen in het slagen van een transformatie dan niet-gebruikers. Gebruikers van een PPM-oplossing toonden bovendien meer ambitie op het gebied van innovatie, het genereren van strategische meerwaarde en het verbeteren van de bedrijfsprestaties.
 
Hoge verwachtingen
“Het onderzoek laat zien dat PPM-gebruikers hogere verwachtingen hebben van IT-transformatie dan de niet-gebruikers. Bedrijven die ambitieuzer zijn, zien duidelijker de risico’s in van het niet volledig benutten van de voordelen van een IT-transformatie. Daarom kiezen ze voor geavanceerde tools om die transformatie te plannen en uit te voeren”, aldus Kathryn Cave, editor van IDG Connect.
 
“Om IT-transformaties als cloud-migratie, applicatieverbetering, datacenter-consolidatie en het implementeren van mobiel werken tot een succes te maken, is effectieve planning, uitvoering en controle nodig van verschillende, elkaar beïnvloedende programma’s en projecten. Doordat PPM-toepassingen een holistische blik geven op het volledige service-portfolio, zijn CIO’s in staat dit te doen. Hierdoor worden risico’s en kosten verkleind, terwijl innovatieve nieuwe diensten sneller te realiseren zijn”, zegt Marco van Lieverloo, country manager van CA Technologies Nederland.

Over CA Technologies   
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform