In het bijzijn van Minister President Mark Rutte is Hans-Peter Visser gekozen tot voorzitter van JCI Nederland 2012. Dit gebeurde afgelopen weekend tijdens de Nationale Conventie in het World Trade Center (WTC) te Amsterdam. Zijn missie is om de organisatie op korte termijn voor te bereiden voor het organiseren van een JCI Wereldcongres. “Voor een wereldcongres dien je niet alleen praktische zaken geregeld te hebben. Er wordt echt een visie van je verwacht”, aldus de nieuwe voorzitter. Naast voorzitter bij JCI Nederland is Hans-Peter Visser in het dagelijks leven Account Manager Legal bij een gerenommeerd trustkantoor in Amsterdam.

Over JCI Nederland
Junior Chamber International (‘JCI’) is het toonaangevende wereldwijde netwerk van ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI telt meer dan 170.000 leden in ruim 110 landen en heeft meer dan 5.000 lokale organisaties. JCI Nederland is al ruim 50 jaar actief en telt meer dan 2.300 leden verdeeld over 95 lokale organisaties (oftewel ‘kamers’). De leden van de kamer ontwikkelen persoonlijke en professionele kennis door het volgen van trainingen en ontwikkelingsprogramma’s. In 2012 zullen leden van JCI Nederland aanwezig zijn bij evenementen in o.a. Hong Kong, Duitsland, België, Groot Britanië, Roemenië en Taiwan.

JCI Wereldcongres
Ieder jaar vinden er op nationaal, Europees en wereldwijd niveau diverse conventies plaats. Deze conventies hebben tot doel om de leden te laten delen in elkaars kennis en in contact te komen met (multi)nationals. Daarnaast bieden de conventies bedrijven de mogelijkheid om zich internationaal te profileren binnen het organiserende land. De gunning van een wereldcongres vereist geduld, diplomatie, visie, steun van het bedrijfsleven en een goede voorbereiding. “Wij moeten de competitie aan met Aziatische landen. Naast een strakke hierarchie, hoge mate van commitment en extreem doorzettingsvermogen, hebben deze landen ook de steun van grote multinationals. Uitdaging genoeg dus!”, aldus Visser.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Dhr. Sieger Koeman, Executive Vice-President PR&Marketing JCI Nederland.

Website: http://www.jci.nl

Bron: EMEA Persberichten