CFD trading wordt steeds groter in het Nederlandse beleggingslandschap. Tegenwoordig zijn CFD’s niet meer weg te denken uit de Nederlandse derivatenmarkt. Steeds meer beleggers ontdekken de voordelen van deze hefboomproducten ten opzichte van bijvoorbeeld Turbo’s en Sprinters. Maar wat zijn CFD’s precies?

CFD’s zijn derivaten. Wanneer u aan CFD trading doet handelt u in het verschil in waarde van een onderliggende markt, zonder dat u daadwerkelijk eigenaar wordt van die onderliggende waarde. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. CFD’s bieden u de mogelijkheid om in tespelen op zowel dalende als stijgende markten. Het is mogelijk om winsten (of verliezen)te behalen in alle marktomstandigheden. Ook kennen deze instrumenten geen expiratiedatum.  Posities openen, sluiten en/of aanpassen doet u met CFD trading wanneer ú dat wilt. De macht ligt bij u.

Met CFD’s doet u meer met uw geld. Doordat CFD’s hefboomproducten zijn, kunt u al de markt op door slechts een klein deel van de totale contractwaarde te investeren. Hierdoor kunt u met relatief weinig gelden al veel doen. Vooral qua risicomanagement loopt CFD trading voor op bijvoorbeeld Turbos en Sprinters. Zo maakt u met CFD’s gebruik van Gegarandeerde Stops, waardoor u absolute limieten op de risico’s kunt leggen. Ook bepaalt u zelf waar u die Gegarandeerde Stop inlegt en niet uw broker zoals dat bij andere hefboomproducten zoals Turbo’s wel het geval is. Waar handelt u 24 uur per dag op Indices en Forex en dat zonder transactiekosten? Alleen bij CFD trading heeft u de flexibiliteit die hierboven wordt beschreven. En dat ontdekken steeds meer Nederlandse beleggers. Handel bij een betrouwbare broker die bij u past, alleen dan kunt u met een gerust hart handelen.

 

Sten Lemmens is Marketwatcher bij IG Nederland dat handel in CFD's aanbiedt in Nederland. Deze column bevat geen beleggingsadvies. Verder kunnen eventueel gesuggereerde adviezen niet voor bepaalde beleggers van toepassing zijn. Opvolging van adviezen dient in samenspraak met een deskindige beleggingsadviseur.